Tečaj masaže – želite postati maser?

Želite postati maser ali maserka? Potem potrebujete predvsem znanje! In kje dobiti ustrezno znanje, da boste na tem področju lahko iskali zaposlitev oziroma opravljali to delo kot samostojni podjetnik? Vse potrebno znanje vam nudi tečaj masaže, ki pa mora biti primerno izbran in dovolj resno zasnovan, da vas bo pripravil na samostojno opravljanje dela in da boste pri samostojnem opravljanju dela lahko tudi čim bolj suvereni. Zato je pomembno izbrati izobraževanje, ki vam to omogoča – torej takšno, ki se izvaja pri izkušenem in zanesljivem ponudniku, saj boste le tako lahko dobili znanje, ki ga potrebujete.

Kako postati maser ali maserka?

Tečaj masaže je neformalni program, ki ga vas usposobi za to, da postanete maser ali maserka. V Sloveniji trenutno namreč maserji ali maserke ne morejo pridobiti nobene formalne izobrazbe s tega področja, niti ta za opravljanje tega dela ni potrebna. Če želite postati maser ali maserka, je torej pomembno le, da znate dobro masirati. Vseeno pa se lahko odločite tudi za to, da opravite uradno priznano izobraževanje s tega področja, ki poteka po programu NPK- nacionalne poklicne kvalifikacije maser/maserka.

Ker gre za uradno priznan program, boste na koncu prejeli tudi certifikat oziroma diplomo, ki vam bo omogočala, da se lažje zaposlite kot maser oziroma maserka – pri nas ali v tujini. Ravno tako pa boste pridobili možnost vpisa v register maserjev. Opravljanje uradnega izpita NPK sicer ni obvezno, je pa vsekakor zaželeno, saj si s tem izboljšate možnosti za zaposlitev. Marsikateri salon namreč veliko raje zaposli nekoga, ki lahko svoje znanje dokaže z ustreznimi dokazili, kot pa nekoga, ki nima nikakršnih dokazil o svojem znanju. Dokazila so še posebej pomembna za tiste, ki takšnega dela še niso nikoli uradno opravljali in zato nimajo nobenih potrebnih delovnih izkušenj na tem področju.

Educational Training Slovenia
https://educational-training.si/

Že sam tečaj masaže vam sicer omogoča, da na koncu dobite potrdilo oziroma diplomo, s katerim dokazujete svoje znanje, da je vaše znanje teorije in prakse res ustrezno in v skladu z nacionalno poklicno kvalifikacijo, pa lahko dokažete z uspešno opravljenim izpitom na državnem nivoju, po katerem prejmete tudi uradno priznan certifikat, s katerim postanete maser oziroma maserka.

Treba je obvladati anatomijo, fiziologijo in različne tehnike

Dober maser obvlada anatomijo in fiziologijo telesa enako dobro kot različne masažne tehnike. Tečaj masaže zato poleg samega učenja tehnik vsebuje tudi izobraževanje o anatomiji in fiziologiji telesa, na katerem se tečajniki naučijo vse o celovitem delovanju telesa, kar je vsekakor zelo pomembno. Izobraževanje tako vključuje teorijo in prakso, torej vse potrebno za obvladovanje samostojnega dela kot maser ali maserka.

Zakaj se odločiti za tečaj masaže?

Tečaj masaže je primeren za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje na tem področju. Primeren je za osebe, ki želijo v prihodnosti delati kot maser ali maserka, kar je vsekakor zelo zanimiv in tudi iskan poklic. Ravno tako je primeren za osebe, ki se že ukvarjajo s kakšno podobno dejavnostjo in bi želele še nadgraditi svoje znanje. Pri tem so na voljo različne vrste izobraževanj:

  • klasična masaža celega telesa,
  • športna masaža,
  • refleksna masaža stopal,
  • aromaterapija,
  • tečaj masaže z ventuzami (cupping),
  • terapevtski masažni tretmaji na ergonomskem stolu,
  • maderoterapija,
  • kineziotaping,
  • sprostitev globokih tkiv,
  • limfna drenaža welness.