Slovenska naravna kozmetika za vas

Če še niste slišali za Essentiq, potem ne veste, da obstaja super slovenska naravna kozmetika, ki navdušuje zadovoljne uporabnike po vsem svetu s svojo učinkovitostjo in prvovrstnimi sestavinami. Dejstvo je namreč, da je učinkovitost kozmetičnih izdelkov za nego las in kože odvisna od tega, kakšne so sestavine v njih. V zadnjih letih se je zelo okrepilo zavedanje, da je treba natančno prebirati deklaracije tako na prehranskih kot na kozmetičnih izdelkih, saj tudi skozi kožo v naše telo prehajajo različne snovi. Zaradi tega je pomembno izbirati izdelke, ki vsebujejo čim bolj naravne in čim manj škodljive sestavine, ki omogočajo odlično nego.

Katere sestavine vsebuje kozmetika?

Na spletu lahko najdete različne sezname prav vseh sestavin, ki jih lahko vsebujejo kozmetični izdelki. Ob vsaki sestavini je tudi natančno pojasnjeno, za kaj gre in kakšne učinke ima. Dejstvo je, da vse sestavine niso namenjene le negi, ampak izdelki vsebujejo tudi konzervanse, barvila in druge snovi, ki jih zagotavljajo obstojnost, boljšo teksturo, lepšo barvo ali vonj, več penjenja in podobno. Velikokrat pa proizvajalci določene sestavine uporabijo tudi za to, ker so cenejše od bolj kvalitetnih nadomestnih sestavin.

Prav zaradi tega je treba sestavine kozmetičnih izdelkov natančno poznati in vedeti, kateri pozitivno vplivajo na nas in našo kožo in kateri jo samo po nepotrebnem obremenjujejo. To so na primer formaldehidi, ki jih slovenska naravna kozmetika Essentiq ne vsebuje, prav tako pa ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, derivatov klora, silicija, parabenov in sulfatov. Vse te snovi so lahko škodljive za nas ali za naše okolje in naravo, zaradi česar je pomembno, da se jim izogibamo.

Narava nam namreč ponuja toliko različnih čudovitih rastlin, ki že tradicionalno veljajo za najboljše negovalno sredstvo. Naše prababice so točno vedele, katere rastline je treba uporabiti za nego las in iz katerih rastlin se da narediti najboljšo kremo. Te tradicionalne izkušnje so danes združene še s sodobnim znanjem, zaradi česar slovenska naravna kozmetika vsebuje samo tiste sestavine, ki imajo resnično pozitiven učinek.