PVC lepilni trak za pakiranje

lepilni trakLepilni trak, ki je narejen iz materiala PVC, je primeren predvsem za ročno lepljenje embalaže oziroma njeno zapiranje. Primeren je tako za lepljenje gladkih kot nekoliko bolj grobih materialov, kakršen je karton, zato gre zagotovo za enega najbolj uporabljanih pripomočkov, ki se uporabljajo v ta namen, saj imajo vrsto dobrih lastnosti, zaradi česar se uporabljajo marsikje. Še posebej prav pa pridejo pri pakiranju oziroma lepljenju različnih vrst embalaže.

Kakšen lepilni trak izbrati?

Da bo ta čim bolje zalepljena, pa je dobro premisliti, kakšen lepilni trak izbrati in ali je za vas najbolj primeren prav tisti iz materiala PVC ali pa bi bilo bolje izbrati kakšnega drugega. Na tržišču je namreč izbira zelo velika, zato se je pred odločitvijo pametno dobro informirati o lastnostih posameznih trakov in za kaj vse se jih lahko uporablja.

Odlična izbira za ročno lepljenje

Trak, ki je narejen iz materiala PVC, predstavlja odlično izbiro za ročno lepljenje. Je brez kakršnega koli vonja in prijazen do okolja, poleg tega pa zelo dobro prenaša tudi zob časa. To pomeni, da bo pri njegovi uporabi, embalaža, ki jo boste zalepili z njim, ostala skorajda trajno zaprta, ne glede na to, kje jo boste skladiščili. Odporen je namreč tudi na vlago.

Na voljo je v različnih dolžinah in širinah, pri čemer je večja širina sicer nekoliko dražja, a omogoča lažje lepljenje in boljše zaprtje embalaže. Zaradi tega je zelo pomembno izbrati čim bolj optimalno širino glede na vaše potrebe. Prav tako pa pred izbiro velja biti pozoren na:

  • vrsto lepila in njegova obstojnost (za najbolj obstojno velja solvent lepilo),
  • debelino nanosa lepila (večji kot je nanos, bolje bo embalaža zalepljena),
  • barvo (ki jo prilagodite barvi embalaže),
  • ali je trak tudi UV stabilen.

Možnost tiska in izbire barvnega odtenka

potiskan lepilni trakPVC lepilni trak je lahko enobarven ali pa izberete takšnega s potiskom. Potisk lahko izberete sami, glede na vaše želje in potrebe, pa naj si gre za vaš logotip, ime podjetja, reklamni slogan ali kakšen drug napis. Na tak način recimo lahko označite, da je vsebina embalaže lomljiva ali da rokavnej z njo zahteva posebno pazljivost. Pri tem pa lahko izbirate tudi med različnimi barvami. Takšni trakovi so vam na voljo v vseh odtenkih barvnega spektra.