Pri premagovanju težav pomaga psihoterapija

Vsak od nas se v življenju sooča z najrazličnejšimi težavami. A pri katerih od teh težav nam lahko pomaga psihoterapija? Gre za obliko terapije, ki se ukvarja z zdravljenjem različnih težav, s katerimi se srečujemo v življenju, s pomočjo pogovora. Pogovor z usposobljenim terapevtom ne predstavlja le utehe v občutku, da vas končno nekdo pozorno posluša, ampak vas terapevt hkrati tudi vodi do različnih spoznanj o samih sebi in svojem življenju.

Psihoterapija je opora v stiski

psihoterapijaKako se soočiti s težavami, ki nas doletijo v življenju? Kaj narediti takrat, ko jih sami ne znamo rešiti in ko zaradi njih zapademo v stisko? Pomembno je, da v takih trenutkih znamo poiskati oporo, pri čemer nam lahko pomaga tudi psihoterapija. Ko vam je res težko, zato ne odlašajte, ampak se odločite za terapijo, s katero boste dobili vso potrebno oporo ter se postopoma rešili iz stiske ter na svoje težave začeli gledati drugače.

Ko smo namreč globoko v breznu težav, iz njih ne vidimo izhoda, ko pa smo nanje sposobni pogledati z nekoliko distance, lažje ugotovimo, kako se jih rešiti. Prav zato je lahko pogovor s psihoterapevtom zelo blagodejen, saj nam pomaga, da lahko na svoje življenje pogledamo z drugega zornega kota, da se naučimo videti širšo sliko in spoznati svojo vlogo v njej, predvsem pa prepoznati, kakšne so naše možnosti in morebitne rešitve. Tako bomo ugotovili, da nas pogosto vodijo nezavedni vzorci, ki pa jih lahko uzavestite in prepoznate, s čimer bolj aktivno začnete upravljati s svojim življenjem in vsem, kar se dogaja v njem.

Koliko terapij je potrebnih?

Psihoterapija je individualna oblika terapije, ki jo je možno zelo dobro prilagoditi glede na vaše potrebe. Zato ni možno vnaprej reči, koliko terapij bo potrebnih, da se bodo pokazali rezultati. Potrebnih je kar nekaj srečanj, da se začnejo kazati spremembe, a se je vredno potruditi zanje, saj te lahko močno spremenijo vaše življenje na bolje. Prav zato ni važno, koliko terapij bo potrebnih, ampak je pomembno predvsem to, da lahko z njihovo pomočjo uspešno rešite svoje težave.