Hibridno električno ogrevanje vam omogoča več!

Bi radi prihranili pri stroških za ogrevanje? Iščete rešitev s čim manjšo porabo? Bi zaradi enostavnosti vgradnje najraje izbrali električni grelnik, a vas skrbi, če res dobro ogreje prostor in kakšna je njegova poraba? Brez skrbi – hibridno električno ogrevanje je prava izbira za vas! Gre za najsodobnejši način gretja prostorov, ki v ta namen kombinira kar dva načina gretja oziroma njune prednosti ter s tem poskrbi za boljši izkoristek in s tem manjšo porabo elektrike.

Napredna tehnologija ogrevanja

hibridno električno ogrevanjeProizvajalci grelnikov se vsekakor zelo dobro zavedajo, kaj je pomembno njihovim strankam. Dobro vedo, da si stranke želijo grelnikov s čim nižjo porabo, zato nenehno iščejo načine, kako jim to omogočiti. Velikokrat zato izdelajo tudi zelo inovativne in zanimive rešitve, ki omogočajo bolj učinkovito gretje za manj denarja. Takšno je tudi hibridno električno ogrevanje, ki je sestavljeno iz dveh različnih sistemov gretja:

  • konvekcijski način gretja,
  • sevalni način gretja.

Konvekcijski sistem gretja

Električni grelniki običajno za svoje delovanje uporabljajo konvekcijski sistem gretja oziroma tako imenovani princip naravne konvekcije. Tak sistem za svoje delovanje elektriko pretvarja v toploto oziroma segreva hladen zrak v prostoru ter tako poskrbi, da ta postane topel. Gre za učinkovit način gretja, ki ga uporabljajo številni grelniki, ki delujejo s pomočjo električne energije.

Sevalni način gretja

Hibridno električno ogrevanje pa poleg konvekcijskega sistema gretja, ki ga običajno uporabljajo električni grelniki, uporablja še sevalni način gretja. Na prednji stranici grelnika je tako vgrajen IR panel, ki se med delovanjem konvekcijskega sistema segreje. Ko se konvekcijski sistem ugasne, za ohranjanje toplote poskrbi IR panel, ki izžareva toploto v prostor. Tako je poraba manjša, saj konvekcijskimi sistemu kot porabniku elektrike ni treba delovati ves čas, ampak samo toliko časa, dokler prostor ni ogret na temperaturo, ki je nastavljena na termostatu.

Na tak način lahko pri porabi elektrike precej privarčujete oziroma poskrbite, da je poraba manjša. S tem pa se seveda zmanjšajo tudi stroški ogrevanja. Če torej iščete učinkovit način gretja, s katerim bi lahko hitro ogreli prostor in hkrati še privarčevali, sploh ni dvoma kaj izbrati, saj hibridni grelniki trenutno zagotovo predstavljajo najboljšo izbiro v ta namen.