Električni radiatorji za ugodno ogrevanje

električni radijatori za kupatilo
https://silenos-grijanje.com/

Električni radiatorji lahko definitivno poskrbijo za cenovno ugodno ogrevanje – torej za ogrevanje brez prevelikih stroškov. Pri tem pa je zelo pomembno izbrati pravi model grelnika. Če imate doma nek več let star električni grelnik, je morda čas za nakup novega, saj verjetno ne deluje več tako zelo učinkovito, je dotrajan, predvsem pa v preteklosti modeli niso bili tako kakovostno zasnovani kot danes. Sodobni modeli imajo namreč veliko bolj precizne termostate ter tudi senzorje, ki zaznavajo spremembo temperature v prostoru – recimo pri odpiranju oken. Tako se lahko prilagajajo potrebam in skrbijo za optimalno temperaturo in optimalno porabo energije.

Porabite manj električne energije!

Če želite za ogrevanje porabiti čim manj, je v prvi vrsti pomembno, da poskrbite za to, da je prostor dobro izoliran in da imate vgrajena kakovostna okna in vrata. Na tak način bo poraba energije za ogrevanje zagotovo manjša, ne glede na to, kakšen način ogrevanja izberete. Dobro izbiro v ta namen predstavljajo tudi električni radiatorji, sploh takšni z natančnim termostatom in zaščito proti pregrevanju, ki preprečuje, da bi grelnik po nepotrebnem uporabljal električno energijo, ko je prostor enkrat že segret.

Z uporabo takšnega grelnika boste za ogrevanje zagotovo porabili manj elektrike. Prav tako pa lahko manjšo porabo dosežete tudi tako, da izberete model z ustrezno močjo, ki je prilagojena velikosti prostora. Če je ta prevelika, bo poraba večja, zato mora biti moč grelnika premišljeno izbrana tako, da zadostuje kvadraturi, ki jo je treba ogreti, in hkrati ni prevelika.

Vigo EPK PRO

Eden od odličnih modelov, ki ga lahko izberete za ogrevanje na elektriko, je tudi model VIGO EKP PRO. Gre za kakovosten model grelnika, ki je zasnovan izredno ekonomično ter premišljeno, predvsem pa tako, da za denar, ki ga odštejete zanj, ponuja zelo veliko. Prednosti, ki jih ima model električnega grelnika VIGO EPK PRO, so:

  • na voljo so različne dimenzije grelnikov,
  • moč grelnika je lahko od 500 do 2500 W, kar je dovolj za prostore v velikosti kar do 28 kvadratov,
  • učinkovita zaščita proti vlagi IP24,
  • kakovosten digitalni termostat z izjemno natančnostjo,
  • elegantna bela barva, ki se poda k vsem slogom opreme in pohištva,
  • odziven senzor, ki zaznava odpiranje oken,
  • možnost tedenskega programiranja želene temperature,
  • boljši nadzor nad porabo energije,
  • kar 5 let garancije.