Povezovalni trakovi za vsak tovor

Za dodatno zaščito tovora oziroma za to, da ta ostane na svojem mestu na paleti, na katero je položen, se uporabljajo različni povezovalni trakovi. Po domače jim največkrat rečemo kar gurtne in vsi vemo, kako močni in trpežni so. Njihova uporaba je zelo priporočljiva, saj s tem dodatno zavarujemo tovor in preprečimo zdrs iz palete, na katero je ta naložen.

Povezovalni trakovi so sicer izdelani iz zelo trpežnih materialov, pri čemer se njihova trpežnost in ostale lastnosti razlikujejo glede na to, kateri material izberete. Izbirate lahko med kovino, tekstilom, plastiko in različnimi drugimi materiali. Pri izbiri je pomembno upoštevati, za kakšen tovor gre in kako težek je. Zaradi tega je pri izbiri in nakupu ustreznega traku treba gledati, kakšna je njegova največja obremenitev, saj je od tega odvisno, ali je določena vrsta primerna za vas.

Prav tako pa je treba upoštevati tudi vaše specifične potrebe in zahteve pri pakiranju, vrsto transporta in tako dalje. Pri tem ima ključno vlogo tudi širina trakov, saj so na voljo v različnih izvedbah. Zaradi tega se lahko uporabljajo v zelo različne namene, za povezovanje in privez tovora v kovinski ali lesni industriji, pa tudi povsod drugje.

Najprej se vam torej splača razmisliti o tem, kaj točno sploh potrebujete, nato pa poiskati cenovno najbolj ugodno rešitev, ki zadošča vašim potrebam. Glede na obilico možnosti, ki so na voljo, to niti ne bo težko, saj so gurtne na voljo v različnih izvedbah, materialih, dolžinah in širinah. Tako lahko vsakdo poišče najbolj ustrezno možnost, s katero boste trdno povezali tovor na paletah tako, kot je treba.

V primeru, da ne veste natančno, kakšni povezovalni trakovi bi vam najbolj ustrezali, si lahko različne vrste ogledate na spletni strani Intercommerce.si, kjer vam lahko pri izbiri tudi pomagajo ali svetujejo. V kolikor iščete dodatno zaščito za povezovanje tovora, jih kontaktirajte in skupaj boste našli ustrezno rešitev. Pomagajo pa vam lahko tudi pri izbiri ustrezne embalaže oziroma pakirnega materiala vseh vrst.