Naraven tonik za obraz

Kakšen tonik za obraz izbrati? Vsekakor izberite takšnega, ki bo čim bolj koristno vplival na vašo kožo, jo dobro navlažil ter poskrbel za njeno osvežitev! Da bo temu res tako, pa poskrbi njegova sestava, ki mora biti čim bolj kakovostna. Zaradi tega je bistvenega pomena to, kakšne so njegove sestavine, saj je od tega odvisna njegova učinkovitost in to, kako boste z njim na koncu zadovoljni.

Preden se torej lotite izbire, upoštevajte, da je bolj od tega, kakšne vse učinke naj bi določen tonik za obraz imel, pomembno to, kaj vse vsebuje. To pravzaprav velja celo za čisto vse kozmetične izdelke, zato je vedno treba brati sestavine na njih in jih tudi poznati, če hočemo vedeti, kaj nanašamo na svojo kožo.

Zakaj so sestavine tako zelo pomembne?

To, kakšne sestavine vsebuje nek določen kozmetični izdelek, je enako pomembno kot to, kaj vse vsebuje določena hrana, ki jo zaužijemo. Koža je namreč naš največji organ in skozi njo v naše telo pronicajo različne snovi, med drugim tudi tiste, ki jih vsebujejo kozmetični izdelki. Zaradi tega je zagotovo pomembno, kakšne sestavine ti vsebujejo oziroma da so te čim bolj prijazne do naše kože in telesa.

Torej je priporočljivo izbrati izdelke, ki ne vsebujejo sintetičnih dišav in barvil, parabenov, sulfatov, formaldehida, propilen glikola, PEG, EO, mineralnih olj in silikonov ter ostalih podobnih snovi, ki bi vam lahko škodovale, povzročale draženje ali druge neprijetnosti oziroma niso prijazne do vašega telesa in okolja.

Zakaj se uporablja tonik za obraz?

Glavni namen uporabe tonika je vsekakor čim boljša hidracija oziroma vlaženje kože. Kožo torej osveži in poskrbi za to, da je ta res dobro hidrirana, kar dobro vpliva nanjo in na njen videz. Pomembno je to, da gre za globinsko delovanje oziroma globinsko vlaženje, torej ne deluje le na površini, ampak prodre tudi v globlje dele kože in se tam absorbira. Hkrati pa gre tudi za antibakterijsko delovanje, kar je bistvenega pomena za to, da koža ostane zdrava.