Klasični lak ali gel za nohte – katera opcija je boljša?

 

Profesionali geli in laki za nohte
Mollon PRO Slovenija – Profesionalni geli in laki za nohte

Ponudba različnih lakov za nohte je danes pestrejša kot kadar koli v preteklosti. Pri tem nimamo v mislih le praktično neomejene barvne palete, ki vam je na voljo, ampak tudi to, da lahko izbirate med različnimi vrstami lakov. Verjetno ste tudi sami opazili, da se vse pogosteje omenjajo gel laki, ki imajo zagotovo pomembne prednosti, če jih primerjamo s klasičnimi. Gel za nohte vam namreč lahko prihrani precej časa!

Dolgotrajna obstojnost laka
Verjetno glavni razlog, zaradi katerega je postal gel za nohte tako priljubljen, je, da se z njegovo uporabo potreba po obnavljanju nanosa močno zmanjša. Gre namreč za izjemno obstojne izdelke, ki se zlepa ne odluščijo, ampak ostajajo nespremenjeni več tednov – torej nič krušenja in pokanja laka in nič skrbi. V kolikor želite poskrbeti za to, da bo nanos še obstojnejši, priporočamo, da si omislite posebno LED oziroma UV lučko. Ta namreč poskrbi za hitro in učinkovito utrjevanje takšne vrste laka in za to, da ta postane obstojen. Vendar pa morate vedeti, da se gel za nohte priporoča le, če so vaši nohti zares zdravi. Najprej morate torej posvetiti pozornost odpravi težav, kot so hitro lomljenje ali cepljenje nohtov, za kar lahko poskrbite z različnimi negovalnimi olji in drugimi izdelki za nego.

Klasični lak boljša izbira, če radi eksperimentirate z novimi barvami   
Preizkušanje novih barvnih odtenkov ima zagotovo svoj čar. Včasih torej osnovni cilj ni ta, da bi manikira trajala čim dlje in da se nam v tem obdobju ne bi bilo treba ukvarjati z nohti, ampak je lahko eksperimentiranje z različnimi odtenki tudi možnost za to, da izrazimo svoje (dnevno) počutje. Če imate tudi sami podoben pogled na lakiranje nohtov, so verjetno boljša izbira klasični laki, saj njihovo odstranjevanje ni tako zahtevno. Trenutni nanos lahko odstranite v minuti ali dveh in ga nato zamenjate z novim. V spletni trgovini Mollonpro.si so vam na voljo kakovostni laki v številnih odtenkih, katerih nanašanje je zaradi priročnega čopiča še posebej preprosto.