Odlični parketi iz različnih vrst lesa

Kje so vam na voljo kakovostni parketi iz različnih vrst lesa po zmernih cenah? Podjetje Onis d.o.o. iz Ljubljane je pravi naslov za vas! Navdušili vas bodo s svojo široko ponudbo in strokovnostjo, poleg tega pa vam bodo pri izbiri primerne talne obloge z veseljem pomagali, saj imajo na tem področju ogromno izkušenj. Če iščete talno oblogo za določen prostor, obnavljate dom ali gradite, se vsekakor oglasite v njihovem salonu in si oglejte, kaj ponujajo!

parketi Onis - Ljubljana
parketi Onis – Ljubljana

Velika izbira različnih možnosti

Izbirate lahko med tradicionalnimi masivnimi, troslojnimi ali dvoslojnimi, industrijskimi, mozaičnimi in mnogimi drugi parketi. Pri izbiri je treba upoštevati tako svoje želje in okus, kot tudi to, za kakšen prostor gre. Kakovostna lesena talna obloga je sicer primerna izbira za prav vsak bivalni prostor. Prav tako pa se dobro obnesejo tudi v poslovnih in pisarniških prostorih, hotelih in še marsikje drugje.

Dolgotrajna vzdržljivost

Parketi so zelo vzdržljivi in imajo dolgo življenjsko dobo. Na to, kako obstojni bodo, sicer vplivajo številni dejavniki. Pri tem je zelo pomembno, da pri nakupu pazimo tudi na obremenitveni razred, pa tudi na vrsto lesa in druge lastnosti talne obloge, ki nam je všeč. Glede samega videza skorajda ni omejitev, saj je ta res pestra – na razpolago so različne barve, teksture in dimenzije, med katerimi lahko izbirate.

kvalitetni parketi
kvalitetni gotovi parketi

Kakovost je najpomembnejša

Pomembno je le, da pazimo na to, da kupimo res kakovostno talno oblogo, saj bo tako njena vzdržljivost še večja. Bolje bo prenašala različne obremenitve in imela daljšo življenjsko dobo. Zaradi tega se je pred izbiro res dobro posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati tudi glede pravilnega polaganja in vzdrževanja.

Ustrezno polaganje vpliva na obstojnost talne obloge

Polaganje parketa mora biti izvedeno natančno, predvsem pa morajo biti pred polaganjem že sama tla ustrezno pripravljena, predvsem pa trdna in stabilna. Če so po tleh položene cevi za talno gretje, je treba temu prilagoditi tako samo izbiro talne obloge kot tudi sam postopek polaganja. To, kakšno vzdrževanje bo potrebno, pa je sicer odvisno predvsem od končne obdelave – ali je hodna površina lakirana, ščetkana ali oljena. Seveda pa končna obdelava vpliva tudi na videz in na občutek pri hoji.