Granitne stopnice so trpežne in čudovite

Zakaj se odločiti za granitne stopnice? Tisti, ki so se odločili zanje, vam lahko potrdijo, da za to obstaja kar nekaj razlogov. Takšne stopnice so namreč tako zelo funkcionalne kot tudi nadvse lepe, saj imajo unikaten videz. So enostavne za čiščenje in vzdrževanje, svojo lepoto pa ohranijo mnogo let. Naravni kamen namreč zelo dobro prenaša različne zunanje dejavnike, obrabo, temperaturne spremembe itd., zato bo tudi po več letih uporabe še vedno videti kot nov.

Izbirate lahko med številnimi možnostmi

Če vam je všeč videz naravnega kamna ali pa se navdušujete nad njegovo funkcionalnostjo, potem je to prava rešitev za vas. Da boste lažje izbrali ustrezen vzorec in barvo kamna zase, je najbolje malo pobrskati po spletu in poiskati stopnice, ki so vam všeč in kakršne bi imeli tudi sami doma. S pomočjo slik boste kamnoseškemu mojstru lažje razložili, kaj želite.

Granitne stopnice - KM

Kako poteka izdelava?

Če želite imeti granitne stopnice, potem je treba najprej poiskati čim bolj izkušenega in natančnega kamnoseškega mojstra, ki bo znal kar se da najbolje poskrbeti za to od izmere do samega polaganja granita. Pri tem vam bo tudi znal strokovno svetovati in vam povedati, kakšen kamen izbrati glede na vaše potrebe in želje glede končnega izgleda. Za vas bo pripravil ponudbo ter vam odgovoril na vsa vprašanja, ki vas morda še zanimajo.

Predstavil vam bo različne možnosti glede načinov polaganja, obdelave robov, premazov in drugih detajlov, ki vplivajo tako na funkcionalnost kot končni izgled. Razložil pa vam bo tudi, kakšne debeline mora biti kamen za polaganje in poskrbel za to, da bodo stopnice nared v čim krajšem času.

Poskrbeti je treba tudi za varnost

Prav tako je treba poskrbeti tudi za varnost, še posebej, če gre za zunanje stopnišče. Da na njem ne bi prišlo do zdrsa, je površino oziroma stopno oblogo stopnice treba ustrezno obdelati. Tako bodo granitne stopnice bolj varne za uporabo in na njih ne bo drselo tudi v deževnih ali zimskih dneh.