Kanalete Hauraton za najučinkovitejše površinsko odvodnjavanje

kanalice hauratonKanalete ali odtočni kanali so lahko izjemno učinkovita rešitev za odvodnjavanje meteornih ter komunalnih voda ob hišah, cestah, na dovozih, prav tako v avto hišah, terasah, na vhodu oziroma izhodu hiš, ob bazenih in še kje. Dobrodošle so povsod tam, kjer želimo doseči najučinkovitejše odtekanje vode ali pa preprečevati zastajanje. Takšni sistemi so zaželeni tudi na poteh, ki so namenjene kolesarjem, pešcem, v parkih in ne nazadnje še na nogometnih igriščih.

Pri izbiri tovrstnega materiala se je tako kot povsod drugje potrebno spogledovati predvsem z bolj priznanimi ponudniki oziroma proizvajalci. Kanalete Hauraton so preverjeno ena od najboljših rešitev, ki vam jih v tem hipu lahko ponudi trg.

Izbira najustreznejše kanalete

Kakovost izbrane kanalete je zlasti torej odvisna od proizvajalca. Ko se boste odločili za nakup kanalete Hauraton, ste s tem nedvomno poskrbeli tudi za kakovost oziroma učinkovitost. Na sploh pa velja, da ne glede na to, za katero vrsto kanalet se odločate, velja, da mora biti prav vsaka proizvedena ter certificirana na podlagi evropskega standarda EN 1433. Proizvajalci so tako ves čas podvrženi rednim, temeljitim in striktnim nadzorom glede kakovosti ter odzivnih lastnosti materialov kanalet in rešetk.

Hauraton kanalice za odvodnju oborinskih vodaNujno pa je potrebno preveriti tudi, kakšno obremenitev lahko določena kanaleta prenese, in to ne glede na samo zahtevnost gradbenega projekta.

Kanalete iz betona in inoxa

Na voljo so kanalete iz različnih materialov. Betonske kanalete so izdelane iz posebne vrste betona z armiranimi vlakni. Odporne so proti zmrzovanju in na prisotnost soli. Materialu je namreč dodan poseben aerat za zagotavljanje večje odpornosti. Praviloma so takšni elementi za odvodnjavanje prekriti z rešetkami. Če se po njih ne vozi ali ne hodi, lahko ostanejo tudi odprti. Posledično se v njih nabira precej več umazanije in zahtevajo nekoliko več sprotnega vzdrževanja.

Kovinske kanalete so najpogosteje izdelane iz nerjaveče kovin, torej iz inoxa. Takšne so dobro odporne proti zmrzali, vlagi ter soli. V primerjavi z betonskimi so dražje, a so izjemno obstojne pa tudi trdožive. Obe vrsti pa imata torej zaključene rešetke za preprečevanje vdora umazanije in listja. Navzven betonske in inox kanalete delujejo zelo podobno.

Zakaj izbrati kanalete Hauraton

Kanalete Hauraton omogočajo številne prednosti. Ključni pa sta vsaj dve:

  • kar 35 % večja stabilnost zaradi optimizirane konstrukcije,
  • kar 3-krat boljša protikorozijska zaščita zaradi izjemno učinkovitega premaza.