Kakšen mora biti kopalniški radiator?

Kopalniški radiator je lahko povezan s centralnim ogrevanjem, lahko pa je od njega tudi ločen. Tako predstavlja dodatno grelno telo, ki ga lahko uporabimo kadarkoli se nam zahoče, popolnoma neodvisno od centralnega ogrevanja. Zaradi tega je takšne dodatni vir ogrevanja neprecenljiv v prehodnih obdobjih, pa tudi sicer – ko si želimo kopalnico na hitro ogreti. Deluje namreč s pomočjo električne energije, kar omogoča zelo učinkovito delovanje. To pomeni, da lahko prostor v najkrajšem možnem času ogreje na želeno temperaturo, ki bo prijetna za uporabo kopalnice.

Kupaonski radiatori Vigo
https://silenos-grijanje.com/oznaka-proizvoda/kupaonski-radijatori/

Izberite prave dimenzije in moč

Kopalniški radiator mora biti prilagojen prostoru, v katerem ga boste uporabljali. Če je vaša kopalnica zelo majhna, potem izbirajte med kompaktnimi modeli majhnih dimenzij, ki zasedejo kar se da malo prostora. Pri izbiri naj vam bo glavno vodilo predvsem moč, ki mora biti prilagojena kvadraturi prostora. Če je prostor zelo majhen, ni potrebe po zelo veliki moči grelnika, saj bo zadostovala že nekoliko manjša moč, pa bo prostor vseeno hitro ogret na želeno temperaturo. Če je prostor večji, pa je treba razmisleku o primerni velikosti oziroma moči grelnika posvetiti nekoliko več pozornosti. Vsekakor pa je pomembno, da so dimenzije in moč prilagojene kvadraturi prostora. Le tako bo namreč ogrevanje lahko res učinkovito.

Način montaže, priklopa in upravljanja

Pred izbiro oziroma nakupom je pametno preveriti način montaže in priklopa. Najbolje je izbrati tak kopalniški radiator, ki se ga lahko pritrdi na steno. Pred nakupom preverite, ali ima izbrani model priloženo vse potrebno za stensko montažo in kako ta poteka. Večina modelov je zasnovana tako, da je montaža čim bolj preprosta in jo lahko opravite tudi sami, enako pa velja tudi za sam priklop grelnika na elektriko. Priklop je običajno zelo preprost, saj grelnik le priklopite v vtičnico. Prav tako pa je pomembno tudi sam način upravljanja – koliko stopenj je možno nastaviti, kakšen termostat ima izbrani model in podobno. Od tega je namreč odvisno, kako boste zadovoljni z njim, zato je vse to pametno preveriti že pred nakupom.