Gotovi parketi – vse, kar ste želeli vedeti o njih

Gotovi Parketi Onis
Gotovi Parketi Onis

Iščete talno oblogo za svoj dom? Ne veste točno, kaj izbrati? Se vam zdijo keramične ploščice morda nekoliko prehladne in ne preveč prijetne za hojo? So vam bolj všeč lesene talne obloge, a se bojite, da so predrage za vaš proračun? Potem velja razmisliti, ali bi bili za vas primerni gotovi parketi. Ti so cenejši od različic iz masivnega lesa, a hkrati lepega videza in prijetni za hojo, saj vas bodo navdušili s toplino lesa, iz katerega je narejena vrhnja plast. Tako nudijo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Lesene talne obloge iz več plasti lesa

Gotovi parketi so narejeni iz več plasti lesa. Lahko gre le za dve plasti ali pa jih je več, kar omogoča še večjo stabilnost. Zgornja vrhnja plast je narejena iz kakovostnega plemenitega lesa po izbiri uporabnika. Ta plast je tista, po kateri boste hodili in s katero boste v prostor vnesli toplino lesa. Kako bo videti po polaganju, sicer ni odvisno le od vrste lesa, ki jo izberete, ampak tudi od končne obdelave ter tega, na kakšen način boste leseno talno oblogo zaščitili. Pri tem imate na voljo različne premaze oziroma lake in olja, s katerimi lahko dobro zaščitite vaša tla ter poskrbite za veliko lažje čiščenje in vzdrževanje talne obloge.

Kakšni gotovi parketi so na voljo?

parketi Onis - LjubljanaIzbirate lahko med mnogimi vrstami lesa in vzorci. Na razpolago so vam tako temnejše kot svetlejše variante, pa tudi domače in eksotične vrste. Ponudniki prav tekmujejo med seboj, kdo bo ponudil več različnih možnosti, saj so uporabniki nad takimi talnimi oblogami zelo navdušeni. Še posebej je sicer med njimi priljubljen hrast, ki velja za dobro izbiro in se poda tako v novogradnje kot v stanovanja in že obstoječe hiše. Po želji lahko izbirate med vzorci v bolj svetli barvi oziroma barvi beljenega hrasta, ki bo v prostor prinesla še več topline in svetlobe. Zelo moderne pa so tudi lesene talne obloge z vidnimi grčami, ki v prostor vnesejo nekoliko bolj rustikalen videz.