Kopalniški radiatorji za sušenje brisač

Kopalniški radiatorji Glamox & Vigo
Kopalniški radiatorji Glamox & Vigo

Že kar nekaj časa so v kopalnicah močno popularni radiatorji v obliki lestve, na katerih je možno enostavno posušiti brisače, saj jih nanj lahko preprosto obesimo. Takšni kopalniški radiatorji za sušenje brisač so lahko priklopljeni na centralni sistem ogrevanja ali pa delujejo ločeno in neodvisno od njega, torej na elektriko. Tako jih lahko kombiniramo tudi s talnim gretjem ali drugim načinom ogrevanja, saj je v kopalnici vedno priročno imeti tudi mesto, na katerem lahko hitro posušimo mokre oziroma vlažne brisače, krpe, oblačila in drugo perilo.

Učinkovito sušenje brisač

Mokrih brisač ne smemo odlagati v koš za perilo, enako pa velja tudi v primeru, če so čisto malo vlažne. Nujno jih je pred tem dobro posušiti, saj se v nasprotnem primeru v košu za perilo usmradijo oziroma se na njih lahko razvijejo tudi bakterije. Prav zaradi tega so kopalniški radiatorji za sušenje brisač zelo dobra rešitev, saj na njih lahko brisače hitro in učinkovito posušimo, preden jih nato odložimo v koš za perilo.

Če namreč tega ne počnemo in mokre ali vlažne brisače ali druge kose perila odlagamo v koš za perilo, se zna zgoditi, da neprijetnega vonja po vlagi ne more zares odpraviti niti pranje, saj se ta močno zažre v blago. Zaradi tega je zelo pomembno imeti v kopalnici mesto, ki omogoča sušenje brisač in drugega perila, saj na tak način lahko preprečimo prisotnost neprijetnega vonja na perilu in v sami kopalnici, hkrati pa poskrbimo tudi za boljšo higieno.

Praktičen kopalniški pripomoček

Kopalniški radiatorji predstavljajo zelo praktičen, priročen oziroma uporaben pripomoček v prav vsaki kopalnici, saj imajo cel kup odličnih lastnosti, kot so na primer:

  • ne zasedejo veliko prostora, perilo pa je na njih zelo enostavno sušiti,
  • omogočajo hiter priklop, segrevanje in izklop,
  • uporaba je enostavna in udobna,
  • na njih je možno hitro posušiti mokre brisače, vlažne kose oblačil ali kaj drugega,
  • poleg sušenja perila prostor ob enem še ogrejejo, torej se jih lahko uporablja kot dodatni grelnik prostora,
  • so cenovno zelo ugodni.