Folija za pakiranje – kakšno izbrati?

streč folija
http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Kakšna folija za pakiranje bi bila najbolj primerna za vas? Kakšne folije sploh obstajajo v ta namen in kakšne so njihove lastnosti?  Zakaj se uporablja vsaka od njih in kako vedeti, katero izbrati? Vse to so pomembna vprašanja, saj se različne vrste folij med seboj razlikujejo tako glede na lastnosti kot glede na stopnjo zaščite, ki jo nudijo. Poleg tega pa med njimi obstajajo tudi razlike v ceni, kar je prav tako pomemben dejavnik pri nakupu. Prav vsak od nas si namreč želi, da bi bili stroški pakiranja čim nižji. Slednje pa lahko dosežemo le, če pred izbiro ustreznega pakirnega materiala podrobno premislimo, kaj sploh potrebujemo in kateri izdelek na tržišču bi bil najbolj primeren za nas.

Kaj boste pakirali?

Folija za pakiranje mora biti v prvi vrsti prilagojena vrsti izdelka, katerega boste pakirali vanjo. Večina folij izdelke odlično zaščiti pred prahom, umazanijo in vlago, obstajajo pa tudi takšne, ki so perforirane – torej imajo luknjice. Slednje se uporabljajo predvsem zato, da stabilizirajo tovor, a ga hkrati ne zaprejo neprodušno – pogosto se namreč uporabljajo za pakiranje izdelkov, ki se pakirajo še topli. Če bi jih neprodušno zapakirali, bi na notranji strani prišlo do kondenzacije, čemur se izognemo prav s perforacijo.

V primeru, da gre za izdelke ali tovor, ki ga boste skladiščili na prostem, morate to upoštevati tudi pri izbiri ustreznega ovijalnega materiala. Prav tako pa je pri izbiri treba upoštevati tudi način pakiranja – boste izdelke pakirali ročno ali strojno, pa tudi to, kakšno stopnjo raztegljivosti, kakšno debelino in kakšne dimenzije potrebujete. Vse našteto je odvisno prav od tega, kaj boste pakirali oziroma za kakšen namen boste potrebovali folijo.

Pomoč strokovnjakov pri izbiri

Najbolj pametno se je v nakup odpraviti tam, kjer imajo veliko izbiro in vam znajo pri nakupu tudi svetovati. Prav zato je pri izbiri kakršnih koli pakirnih materialov, med katere zagotovo spada tudi folija za pakiranje, najbolje obiskati spletno stran intercommerce.si, kjer boste našli različne vrste folij, med katerimi lahko izbirate. Pri izbiri pa vam v podjetju tudi z veseljem pomagajo.