Električni radiatorji za učinkovito ogrevanje vašega doma

električni radiatorjiOgrevanje v vašem domu mora kar se da dobro poskrbeti za ustrezno temperaturo in seveda za čim večje udobje. Mora biti dovolj učinkovito, funkcionalno, ne nazadnje tudi priročno. Ravno zato je še toliko pomembneje, kakšen način ogrevanja izberete. Dodatna prednost k omenjenemu je tudi cenovno ugodno ogrevanje. Izvrstna izbira za vsak dom so zagotovo kakovostni električni radiatorji.

Za nameščanje radiatorjev na elektriko ne potrebujete nobenih dodatnih inštalacij. Tudi to precej zmanjša stroške vaše investicije v ogrevanje. Preprosto kupite električni radiator, ki ga vklopite v električno vtičnico. Takoj za tem lahko pričnete z ogrevanjem prostora.

Učinkovitost električnih radiatorjev

ogrevanje na elektrikoElektrični radiatorji električno energijo pretvarjajo v toploto. Veljajo za energetsko učinkovit način ogrevanja, saj lahko v toploto pretvorijo kar 99 % električne energije. So prijazni do okolja, z njimi lahko v najkrajšem možnem času ogrejete vsako sobo.

Sama učinkovitost električnega radiatorja je odvisna od več dejavnikov, na primer od modela grelnika, načina delovanja, velikosti prostora, moči grelnika, od izoliranosti prostora, zunanje temperature, kakovosti oken, ne nazadnje od tega, kakšno temperaturo želite imeti v prostoru.

Ob izbiri ustreznega modela električnega radiatorja s primerno močjo lahko na zelo hiter način ogrejete vsak prostor na želeno temperaturo. Obenem lahko poskrbite za to, da soba dlje časa ostaja topla – in to brez nihanj temperature.

Sodobni električni radiatorji

Za sodobno zasnovane električne radiatorje je značilno, da so izjemno tehnično dovršeni pa tudi zelo premišljeno narejeni. Vključujejo tudi kakovosten in izjemno precizen termostat. Ta se lahko takoj odzove tudi na najmanjšo temperaturno spremembo v sobi. Posledično temperatura lahko ostaja konstantna. To pa je za dovolj prijetno in udobno bivanje ključnega pomena.

Največje prednosti, ki jih ponujajo moderni električni radiatorji, so:

  • neslišno delovanje,
  • omogočanje zdravega in prijaznega okolja,
  • izjemno odziven termostat,
  • ne izsušujejo zraka v sobah,
  • preprosta regulacija,
  • nastavljanje dnevnega, nočnega in tedenskega režima gretja,
  • številne dodatne funkcije za zagotavljanje učinkovitejšega ogrevanja.

Postavitev električnega radiatorja v kopalniški prostor

Za prehodna obdobja oziroma za čas zunaj kurilne sezone je električni radiator v kopalnici lahko izvrstna izbira. V tem obdobju lahko izberete namenski električni kopalniški radiator, ker je ključni, da so njegove električne napeljave dovolj dobro zaščitene pred vlago in vodnimi kapljicami.

Za kopalniški prostor lahko izbirate med najrazličnejšimi modeli, ki so posebej namenjeni za ta prostor. Na voljo so v različnih oblikah, velikostih, barvah. Med seboj se razlikujejo tudi po moči delovanje in še po drugih tehničnih karakteristikah. Za kopalnico pogosto zadostuje že zgolj grelnik z minimalno močjo, saj kopalniški prostori praviloma niso veliki. Močnejši model je primernejša izbira, če želite, da je ogrevanje hitrejše in učinkovitejše.

Kopalniški električni radiatorji delujejo povsem samostojno, neodvisno od centralnega sistema za gretje. To pomeni, da takšno vrsto naprave lahko uporabite tudi tedaj, ko je centralni sistem izklopljen. Kopalnica je torej lahko primerno ogreta oziroma topla tudi v času izven kurilne sezone.

Nekateri modeli kopalniških radiatorjev na elektriko med drugim omogočajo tudi sušenje perila in brisač. V tem primeru torej ne gre zgolj za grelce, temveč delujejo tudi v vlogi sušilnikov. To pomeni, da so še bolj funkcionalni.