Travne rešetke so super rešitev

Kako urediti parkirišče? Tako pri zasebnih kot pri nekaterih poslovnih zgradbah za to marsikdaj ni na voljo prav veliko prostora. Ena od možnih rešitev je, da ves obstoječi prostor asfaltiramo ali nanj položimo tlakovce ter tako pridobimo možnost, da na njem parkiramo avtomobile. Vendar pa taka rešitev ni ravno estetska oziroma bo zaradi nje okolica neke hiše ali poslovnega objekta videti zelo sivo in za marsikoga kar malo dolgočasno. Velikokrat se za to ljudje vseeno odločijo, saj mislijo, da druge možnosti pri tako malo razpoložljivega prostora tako ali tako nimajo na voljo, če želijo urediti parkirne prostore. A to ne drži. Eno od možnosti, kako popestriti okolico in jo kljub ureditvi parkirnih prostorov ohraniti bolj zeleno, predstavljajo travne rešetke Hauraton.

Naj bo vaša okolica zelena!

Zagotovo velja, da nam je vsem bolj všeč, če ob pogledu skozi okno vidimo nekaj zelenja, kot pa če je tam sam beton in sivina asfalta. A v mestih žal površin za zelenje ni na pretek, saj ga izrivajo ceste, parkirišča in druge površine. Če si želimo, da bi imeli v okolici naše hiše ali poslovne zgradbe vsaj nekaj zelenja, vendar po drugi strani za to ni prostora, ker moramo tam urediti tudi parkirišča, lahko našo zagato rešijo travne rešetke. Te namreč poskrbijo za zeleno okolico in za to, da boste imeli kljub temu dovolj prostora za parkirišča. Omogočajo namreč, da lahko na njih parkirate, ne da bi pri tem poškodovali trato, ki raste skoznje. Tako bo vaša okolica bolj zelena.

Zakaj izbrati travne rešetke?

Če imate radi pogled na lepo zeleno trato, se ji zaradi potrebe po parkirnih prostorih ni treba odpovedati. Raje uporabite posebne rešetke, ki jih namestite na zemljo, nato pa v odprtine med njimi posejete trato. Ko bo ta zrasla, bo rešetke čisto prekrila, da ne bodo več vidne. Vaša okolica bo lepo zelena oziroma bo videti, da imate pred poslovno zgradbo ali hišo lepo zeleno trato. V resnici pa boste na tej trati lahko tudi parkirali avtomobile, saj rešetke, ki so skrite pod njo, dobro ščitijo njene korenine, zato parkiranje vozil vaše trate ne bo poškodovalo.