Oblikovanje uspešnih spletnih strani

Kako naj bo videti spletna stran, da bo uspešna? To je vprašanje, ki zanima marsikoga, a odgovor nanj sploh ni tako težek, kot se zdi: tisti, ki obvladajo oblikovanje spletnih strani, namreč točno vedo, kaj vse morajo pri tem upoštevati in kako videz strani vpliva tudi na število obiskovalcev, na to, koliko časa se zadržijo na strani, kaj klikajo in ali se odločijo za naročilo oziroma nakup. Če ne verjamete, da ima vse našteto res takšen vpliv, je najbolje, da vse skupaj preizkusite v praksi – tako, da design vaše strani zaupate podjetju Vendi!

Naj vsebina pride do izraza!

Oblikovanje spletnih strani namreč poskrbi za to, da vsebina bolje pride do izraza. Vsebina je vsekakor zelo pomembna, a zavedajte se, da ni pomembno le, kaj želite sporočiti, ampak tudi, kako to sporočate. Predvsem pa smo ljudje zelo vizualna bitja, zato že sama podoba strani posreduje veliko informacij, ki se jih včasih obiskovalci niti ne zavedajo, a nanje še kako vplivajo.

oblikovanje vsebine in funkcionalnosti

Prilagodite obliko vsebini in funkcionalnosti

Zaradi tega je treba v primeru, da bi radi imeli lastno spletno stran, njenemu designu posvetiti kar nekaj pozornosti. Ni namreč dovolj, da le izberete WordPress template oziroma predlogo, ampak je treba izbrati ustreznega tako glede na vrsto in želeno funkcionalnost spletne strani kot glede na njeno želeno celostno grafično podobo.

programiranje strani

Tehnične zahteve in responsive design

Pri tem je seveda treba upoštevati tudi tehnične zahteve in omejitve ter ne pozabiti na to, da mora biti internetna stran funkcionalna na vseh napravah – tako na osebnem računalniku z velikim zaslonom kot na manjšem prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Različnim velikostim zaslona pa je treba prilagoditi tudi videz oziroma design, torej mora stran na vseh naprav izgledati – ne nujno enako – a dobro.

Kako so videti sodobne internetne strani?

Sodobne spletne strani so tako zelo izčiščene in jasne, na nek način minimalistične, saj so danes obiskovalci vsepovsod zasičeni z veliko količino različnih informacij, zato cenijo, če nekdo zanje izlušči le bistvo. Manj je tako več in to je treba upoštevati tudi pri designu. Zato je najbolje poiskati profesionalnega oblikovalca z veliko izkušnjami, ki bo za vas izdelal design vaše strani tako glede na vaše želje kot glede na trenutne trende – torej glede na to, kaj je všeč obiskovalcem in kaj zares deluje.