Stretch hood folija je termoskrčljiva

Za kaj se uporablja stretch hood folija? Gre za termoskrčljivo folijo, ki je široko uporabna oziroma se zelo dobro obnese pri ovijanju tovora na paletah. Na tak način se lahko tovor bolje pripravi na skladiščenje, prevoz itd. ter ga dodatno zaščiti, saj se folija zaradi termoskrčljivosti tovora popolnoma oprime.

Boljša zaščita tovora na paleti

Z ovijanjem v folijo se tovor, ki je naložen na paleti, lahko dodatno zaščiti. Tako bo bolje zavarovan pred morebitnim zdrsom s palete, prav tako pa bo zavarovan tudi pred umazanijo, prahom in tudi vlago. Zaradi tega se lahko tako zaščitene palete brez problema shranjuje tudi na prostem. Pri tem se lahko uporabljajo različne vrste folije.

stretch hood

Pomembno je, da izberete takšno, ki se tovora dobro oprime in ki je hkrati čim bolj odporna na kakršne koli poškodbe, saj bo tako vaš tovor veliko bolje zaščiten. Poleg tega pa je pri izbiri treba razmišljati ne le o zaščiti tovora, ampak tudi o tem, kako poteka sam postopek ovijanja palete oziroma pakiranja. Ta postopek mora biti namreč čim bolj enostaven, tako da z njim ne boste izgubljali preveč časa. Tako boste lahko kar se da najbolj optimizirali proces zaščite tovora na paleti.

Poskrbite za večjo stabilnost palete

Poleg tega pa stretch hood folija poskrbi za večjo stabilnost palete, kar ne omogoča le boljše varnosti izdelkov pred poškodbami, ki bi lahko nastale med transportom, ampak močno olajša tudi sam transport. Premikanje palete s tovorom bo namreč tako veliko bolj enostavno in hitrejše. Omenjena folija je namreč termoskrčljiva. To pomeni, da se veliko bolje oprime tovora na paleti in popolnoma prilagodi njegovi obliki.

Ekonomična rešitev za zaščito vašega tovora

Poleg vseh naštetih prednosti pa ima stretch hood še eno pomembno lastnost: njena uporaba je nadvse enostavna in hitra. Zaradi tega gre za zelo ekonomično rešitev z vidika porabe časa za pakiranje, kar je v današnjem času vsekakor bistvenega pomena. Prav tako pa gre za ekonomično rešitev tudi z vidika stroškov, kar je še dodaten plus. Zaradi tega se vsekakor splača razmisliti o tej pakirni rešitvi. Zagotovo namreč predstavlja eno od boljših rešitev za zaščito palet oziroma tovora na njih.