Stenski električni radiator za kopalnico

Kje kupiti čim boljši stenski električni radiator za kopalnico?  Kako vedeti, kateri je kakovosten, saj jih je v ponudbi zelo veliko? Ali je vseeno, kateri model izberete, ali pa je treba biti pri izbiri nekoliko bolj premišljen ter podrobno prebrati vse tehnične karakteristike? Katere tehnične lastnosti so sploh tiste, ki so najbolj pomembne pri izbiri in najbolj vplivajo na to, kako dobro bo deloval nek grelnik?

Izberite primerno moč grelnika

Stenski električni radiator za kopalnico bo tako zmogljiv,radiator za kopalnico na elektrikokolikor je visoka njegova moč.  Ta se lahko od modela do modela precej razlikuje. Tako so na voljo modeli, ki imajo le 400 W moči, pa tudi takšni, ki imajo ne le še enkrat več moči, temveč so kar 5x bolj zmogljivi. Če boste kupili model z zelo nizko močjo, se vam zna zgoditi, da ta za ogrevanje vaše kopalnice enostavno ne bo zadostovala, zato z njim ne boste zadovoljni. Zdelo se vam bo, da ne deluje dovolj dobro, v resnici pa bi takšen model v manjšem prostoru odlično deloval. Ravno zaradi tega je moč vedno treba prilagoditi velikosti vašega prostora oziroma za čim bolj učinkovito ogrevanje izbrati čim večjo moč, saj bo ta tako gotovo zadostna in bo poskrbela za to, da vam bo v prostoru res vedno dovolj toplo.

Izberite model, ki ne porabi preveč energije

Čeprav večja moč pomeni tudi večjo učinkovitost, pa se je treba zavedati, da večja moč pomeni tudi večjo porabo. Zaradi tega je moč vedno treba izbrati optimalno glede na velikost prostora in potrebe po ogrevanju. Ta tako ne sme biti ne prenizka ne previsoka, saj bo le tako dovolj dobro poskrbljeno za ogrevanje, obenem pa izbrani model tudi ne bo prevelik porabnik energije.

Izberite model, ki je varen za uporabo

Vsi modeli grelnikov, ki se uporabljajo v kopalnici, morajo imeti posebno zaščito. To, ali imajo takšno zaščito ali ne, preverite tako, ali ustrezajo standardu IP66. V tem primeru so njihove inštalacije zaščitene pred vlago in vdorom vode, zato je uporaba takšnih modelov v kopalnici varna. Za ogrevanje tega prostora torej kupite model z ustrezno zaščito in tako poskrbite za svojo varnost.

Izberite model, na katerem lahko tudi sušite brisače

Zelo priročno je, če stenski električni radiator za kopalnico omogoča tudi sušenje brisač. Tako lahko slednje na njem mimogrede posušite ter tako izkoristite njegovo toploto še v ta namen. Da je to možno, mora biti izbrani model ustrezno oblikovan. Nekateri med njimi so tako oblikovani kot lestev, drugi pa imajo na prednji stranici dodatne prečne letvice ali drugih vrst obešala, na katera lahko obesite brisače in jih tam tudi sušite. Ker gre za dodatno funkcijo, ki velikokrat pride prav, se splača izbrati model, ki to omogoča.

Izberite proizvajalca s čim več garancije

Ena od lastnosti, ki vam lahko pomaga pri izbiri, je gotovo to, koliko garancije nudi določen proizvajalci. Modela, na katerega ne dobite nobene garancije ali pa je ta zelo kratka, tako gotovo ni pametno kupovati. Zanesljivi proizvajalci se namreč trudijo kupcem nuditi čim daljšo garancijo, zato je to eden od znakov, da se takšnega proizvajalca splača izbrati. Za vsa vprašanja se lahko obrnete na silenos-ogrevanje.si.