Hauraton kanalete – inovativno odvodnjavanje

Sodobne rešitve za odvodnjavanje so zasnovane izredno inovativno. Zaradi tega omogočajo veliko boljšo delovanje in višjo učinkovitost. Hauraton kanalete, ki so namenjene odvodnjavanju meteorne vode, tako zmorejo več, kot si morda mislite. So stabilne in zdržijo čisto vse obremenitve, predvsem pa odlično poskrbijo za meteorno vodo, ki lahko tako varno in v najkrajšem času odteče po njih.

Stabilen, odporen in učinkovit sistem za odvodnjavanje

Hauraton kanalete predstavljajo stabilen, odporen in zelo učinkovit sistem za odvodnjavanje. kanaleta za odvodnjavanje HauratonTo je zasluga dolgoletnih izkušenj podjetja, ki na tržišču deluje že več kot 65 let. Zaradi tega se na površinsko odvodnjavanje vode ter različne rešitve, ki dobro delujejo v ta namen, zelo dobro spoznajo. Njihovi sistemi so tako izredno celovito zasnovani ter ustrezajo tudi najvišjim zahtevam uporabnikov.

Inovativne rešitve za odvodnjavanje meteorne vode

V osnovi je odvodnjavanje preprosto: meteorno vodo, torej deževnico oziroma tudi odpadno vodo, je treba odvesti iz neke površine nekam, kjer lahko varno ponikne v tla. Zadrževanje meteorne vode na cestišču, na peš coni, dvorišču, na parkirišču ali kakšni drugi površini namreč ni zaželeno, saj lahko povzroči številne preglavice. Pomembno pa je, da je sistem, ki skrbi za odvajanje meteorne vode, zasnovan tako, da v čim krajšem času odvede čim večjo količino vodo. Ravno to pa je tisto, s čimer se odlikujejo Hauraton kanalete, saj:

  • so izredno zmogljive in učinkovite,
  • so zmožne tudi v kratkem času odvesti zelo velike količine meteorne vode,
  • imajo dober pretok oziroma dobro hidravlično pretočnost,
  • odlično služijo svojemu namenu ter pomagajo razrešiti prav vse težave z meteorno vodo.

Inovativna oblika in materiali

Vse Hauraton kanalete so nastale kot plod dolgoletnih izkušenj, znanja in načrtovanja inženirjev, ki se s tem področjem strokovno ukvarjajo že vrsto let. Čeprav njihove rešitve že dolgo veljajo za izredno kakovostne in zanesljive, pa se jih nenehno trudijo še izboljšati. Veliko namreč vlagajo v nove izboljšave in inovativnost, pri čemer novosti vedno najprej zelo natančno testirajo ter tako ugotovijo, kako se obnesejo v praksi. Na tak način so izboljšali že številne svoje produkte. Hauraton kanalete so ravno zato oblikovane nekoliko drugače kot druge znamke podobnih izdelkov – v podjetju so namreč ugotovili, da takšna oblika omogoča še boljšo pretočnost in še boljše hidravlične lastnosti.

Ob enem pa so nadvse inovativni tudi pri uporabi novih materialov oziroma izboljševanju lastnosti že obstoječih materialov. Tako so beton, ki se že desetletja uporablja kot eden glavnih materialov za izdelavo izdelkov za odvodnjavanje, dodatno ojačali s posebnimi armiranimi vlakni. S tem so betonu povečali prožnost, ga naredili lažjega in obenem tudi bolj odpornega in trajnega. Poleg betona so Hauraton kanalete pogosto narejene tudi iz umetnih materialov, ki imajo izjemno trdnost ter so ob enem lahki in elastični. Tak material je na primer recikliran kompozit. Kot pove že njegove ime, gre za recikliran material, ki je tako bolj prijazen tudi do okolja, obenem pa je sam material oziroma vse izdelke, ki so narejene iz njega, po koncu uporabe tudi ponovno reciklirati. Ker pa gre za zelo trajen material, pri sistemih za odvodnjavanje to običajno nikakor ni potrebno, saj tak sistem lahko brez težav uporabljate tudi 20, 30 ali 50 let.