Specialni lepilni trakovi različnih vrst

Kje se lahko kupijo močni lepilni trakovi, ki se uporabljajo v industriji in na različnih drugih področjih? Za takšno uporabo namreč izdelki, ki jih lahko kupite v običajnih trgovinah, ne zadoščajo, saj niso dovolj odporni in kakovostni ali pa nimajo kakšne druge lastnosti, ki je pomembna za njihovo nemoteno uporabo. Ne gre torej za izdelke, ki se uporabljajo za lepljenje doma, v šoli, službi ali v skladiščih, temveč za veliko bolj izpopolnjene izdelke za lepljenje. Gre torej za izdelke, ki morajo biti čim bolj prilagojeni posebnim oziroma specialnim namenom uporabe ter tudi namensko izdelani v ta namen, da se pri tem čim bolje obnesejo.

Večja odpornost in boljše lepljenje

lepilni trakoviLepilni trakovi morajo biti izbrani glede na namen uporabe. Tam, kjer pri lepljenju vladajo posebne zahteve, je to treba upoštevati tudi pri izbiri pripomočkov, ki jih uporabljamo v ta namen. V nasprotnem primeru lepljenje ne bo uspešno oziroma kakovost lepljenja ne bo zadostna. Za specialne namene v različnih industrijskih panogah morajo biti takšni pripomočki še posebej premišljeno zasnovani, da ustrezajo vsem zahtevam in dejavnikom, ki so jim izpostavljeni. Pomembno je tudi, da imajo naneseno močno lepilo, ki dobro opravi svojo nalogo lepljenja ter je hkrati tudi obstojno na površini, na katero se ga prilepi.

V skladiščih in doma se največkrat ukvarjamo z lepljenjem na papir ali karton, redkeje tudi na druge površine, v industrijskih panogah in proizvodnji pa je treba poskrbeti za lepljenje na zelo raznolike površine z različnimi lastnostmi. Zato je pomembno, da je lepilo temu prilagojeno in da lahko na točno določeni površini zagotovi obstojnost, ki jo je treba zagotoviti, da bo proces lepljenja uspešen.

Kos so prav vsem pogojem in obremenitvam

potiskan lepilni trakKer so specialni oziroma tehnični lepilni trakovi, kot jim tudi rečemo, zelo premišljeno izdelani, so kos prav vsem pogojem in obremenitvam, ki vladajo v določeni industrijski panogi, proizvodnji ali kje drugje, kjer se uporabljajo. Zaradi tega lahko rečemo, da so takšni lepilni trakovi:

  • zelo odporni na različne dejavnike,
  • kakovostni in močni, za kar poskrbi tako material, iz katerega so narejeni in ki se ne zlepa ne pretrga, kot tudi samo lepilo, ki naneseno nanje in ki je pripravljeno tako, da nudi čim večjo obstojnost na dolgi rok,
  • prilagojeni za težke obremenitve,
  • prilagojeni za rabo v specifičnih pogojih,
  • prilagojeni za lepljenje na specifične površine.