Prenova spletnega mesta je zahteven proces 

Kako poteka prenova spletnega mesta in kdaj je čas zanjo? Če imate občutek, da vaša stran ne služi več svojemu namenu oziroma da jo je treba spremeniti, je čas, da razmislite o prenovi. Ta je sicer lahko precej zahteven proces, a s pomočjo digitalne agencije Vendi.digital, ki vam bo pri tem s svojo ekipo stala ob strani, bo vse skupaj veliko lažje. Predvsem pa bo prenova izvedena kar se da učinkovito. 

Kakšno stran si želite? 

prenova spletnega mestaPrenova spletnega mesta mora vedno izhajati iz potreb naročnika. Ta mora razmisliti, kakšno stran sploh potrebuje oziroma s kakšno stranjo bi bili najbolj zadovoljni njeni spletni uporabniki. Zato je zelo pomembno, da se pri prenovi sledi tudi trenutnim trendom na tem področju ter hkrati poskrbi za to, da se jih uporabi na tak način, da bo stran čim bolj funkcionalna. Pomembno je torej, da je stran tako lepega videza kot priročna za uporabnike, torej mora nuditi dobro uporabniško izkušnjo. Poleg tega pa je seveda pomembno tudi to, da služi svojemu namenu in da je čim bolj priročna za uporabo – urejanje, spreminjanje, odgovarjanje na povpraševanja itd., tudi za vas. 

Lastnosti kakovostne spletne strani 

prenova spletne strani - 10 razlogovKakšna mora biti spletna stran, da bo res služila svojemu namenu? To je do neke mere odvisno od vsake strani posebej, saj ima vsaka med njimi specifičen namen in je pri njeni izdelavi treba upoštevati tudi želje naročnika, vsekakor pa imajo prav vse strani tudi marsikaj skupnega. Če želimo, da bo stran res uspešna, moramo pri izdelavi ali prenovi misliti na naslednje lastnosti: 

  • funkcionalna zasnova in enostavnost za uporabo, 
  • enostavni uporabniški vmesnik, ki omogoča dodajanje vsebine, njeno spreminjanje, urejanje itd., 
  • hitro delovanje in nalaganje, 
  • lep in privlačen dizajn. 
  • premišljena celostna vizualna podoba, 
  • dobra uporabniška izkušnja, 
  • doseganje zadanih ciljev. 

Če vse to želimo doseči, mora biti prenova res zelo premišljena. Vnaprej si je treba določiti cilje, ki jih želimo doseči – recimo večjo obiskanost, boljšo prepoznavnost ali boljšo prodajo. Pri tem pa se je treba zavedati, da za vse to ne bo mogla poskrbeti že sama prenova spletnega mesta, ampak tudi njegova SEO optimizacija, prav tako tako pa nam pri doseganju naštetih ciljev lahko najbolj pomagajo tudi spletno oglaševanje in druga digitalna marketinška orodja, ki jih v Vendi.digital znajo zelo učinkovito uporabljati.