Lesene palete za lažji transport

lesene palete
Lesene palete in okvirji Intercommerce

Lesene palete se uporabljajo že mnogo let in še vedno veljajo za eno najbolj funkcionalnih, cenovno ugodnih in uporabnih rešitev pri transportu in skladiščenju različnega tovora. Z njihovo pomočjo se tovor lažje premika s pomočjo viličarja, kar gotovo omogoči lažje manevriranje z njim v skladišču. Prav zaradi tega so nepogrešljive v številnih skladiščih in se uporabljajo marsikje.

Cenovno ugodna in praktična rešitev

Lesene palete zagotovo olajšajo transport raznolikega tovora. Gre za cenovno ugodno in praktično rešitev, ki ima številne prednosti. Pri tem pa zagotovo velja, da se vam ne splača kupovati rabljenih, saj imajo tudi nove nizko ceno, poleg tega pa jih lahko uporabite večkrat oziroma so nove veliko bolj zanesljive ter jih boste lahko uporabljali dalj časa.

leseni okvirji za palete

Pri izbiri je pomembno, da izberemo ustrezne dimenzije in preverimo njihovo nosilnost, poleg tega pa je pomembna tudi njihova kvaliteta. Že na prvi pogled morda lahko opazimo, da so nekateri modeli bolj trdni in trpežni kot drugi, kar je odvisno predvsem od kakovosti lesa, iz katerega so narejene. Les mora biti namreč primeren in primerno obdelan, da ustreza standardom, ki veljajo za leseno embalažo.

Za še večjo praktičnost poskrbijo leseni okvirji, ki se jih enostavno postavi na paleto, s čimer ta dobi stranice. Tako dobimo nekakšen zaboj, v katerem bo tovor še dodatno zaščiten. Za še boljšo zaščito pa lahko poskrbimo tudi v ta namen oblikovanim pokrovom. Tako dobimo še bolj funkcionalno rešitev, ki se lahko uporablja še za širši nabor izdelkov oziroma vrst tovora.

Rešitve po meri

Čeprav so na voljo različne variante in dimenzije, pa imajo nekateri naročniki specifične zahteve, zaradi katerih nobena od standardnih rešitev ni najbolj ustrezna ali primerna za njih. Zaradi tega je možno lesene palete naročiti tudi po meri glede na potrebe in zahteve posameznega naročnika. V takšnem primeru velja najprej dobro razmisliti, kaj sploh potrebujete oziroma kakšne so vaše zahteve, nato pa naročiti rešitev po meri, ki bo nudila točno tisto, kar potrebujete in s katero boste zagotovo zadovoljni.