Kolagen in hrana – kaj jesti za bolj mladostno kožo?

Zdrava prehrana zagotovo vpliva tudi na videz naše kože, tako kot nanjo močno vplivajo tudi različne nezdrave jedi. Premastna prehrana, ki vsebuje veliko sladkorja, vsekakor ne vpliva dobro na kožo, vsekakor pa je pomembno vedeti ne le, čemu se moramo izogibati, da bomo imeli lepo kožo, ampak tudi, kaj jesti, da bo ta ostala mladostna in sijoča. Kolagen in hrana, ki ga vsebuje, lahko vsekakor veliko pripomore k temu.

Prehrana za mladostno kožo

kolagen v hraniPrehrana je ključ do lepote in zdravja. Če ta vsebuje kolagen in hrana, ki jo uživamo, ne vsebuje nezdravih sestavin, lahko veliko naredimo za zdravje in lepši videz svoje kože, pa tudi za to, da postane bolj mladostna. Zaradi tega velja biti pri izbiri jedi, ki jih uživamo, preudaren oziroma je treba razmisliti, kaj uvrstiti na svoj jedilnik in česa ne. Na tak način lahko bolje poskrbite tudi za videz svoje kože, saj ima prehrana nanjo velik vpliv. Pri tem vam lahko koristijo naslednji napotki:

  • izogibanje prehrane s preveč sladkorja,
  • izogibanje mastnim jedem,
  • izogibanje predelani hrani,
  • izogibanje preveč slanim jedem,
  • uživanje dovolj velikih količin tekočine,
  • izogibanje sladkim pijačam,
  • uživanje čim več sadja in zelenjave,
  • skrb za to, da ima telo dovolj vitaminov, mineralov in drugih hranil,
  • uživanje prehrane, ki je bogata s kolagenom, ali uživanje tega v obliki prehranskega dodatka.

Zakaj uživati kolagen in hrana, ki ga vsebuje

kolagen za zdravo telo in lepe laseKolagen in hrana, ki tega vsebuje, ima velik in pomemben vpliv na kožo. To je namreč beljakovina, ki jo naša koža nujno potrebuje, zato je treba narediti vse, da telesu zagotovimo dovolj velike zaloge te beljakovine, ki ne vpliva le na kožo, ampak ima ključno vlogo tudi za druge dele telesa. V telo lahko to beljakovino vnesemo s pomočjo prehrane ali pa za njen vnos poskrbimo s pomočjo kakovostnega prehranskega dodatka, ki ga jemljemo vsakodnevno. Nekateri takšen dodatek jemljejo zaradi bolj zdravih sklepov, drugi z njim želijo okrepiti svoje nohte, tretji želijo polepšati lase ali kožo. Jemanje je namreč koristno za vse našteto, torej na tak način ne boste polepšali le svoje kože, ampak poskrbeli tudi za veliko drugih pozitivnih učinkov na svoje telo.