Kanalete RECYFIX

RECYFIX je prav poseben material. Gre namreč za recikliran kompozit, torej reciklirano plastično maso, ki jo je možno bo prenehanju uporabe zopet popolnoma reciklirati. V tem smislu gre za do okolja prijazen material, ki je poleg tega zelo trajen. Prav zaradi tega so se v podjetju Hauraton odločili, da ga uporabijo za izdelavo izdelkov za odvodnjavanje, med katerimi so na primer tudi različne kanalete.

Za dvorišča in druge zasebne površine

kanaleteKanalete iz recikliranega kompozita niso le zelo trajne, ampak tudi lepega videza ter zelo lahke, kar olajša vgradnjo. Zaradi tega so primerne za uporabo na različnih površinah, med drugim recimo na zasebnih dvoriščih, v okolici hiše, dovozih in podobno. Tudi v okolici hiše ali na dvorišču je namreč treba poskrbeti za čim bolj učinkovito odvodnjavanje meteorne vode, saj tako hišo zaščitimo pred vdorom meteorne vode v notranjost, težavami z vlago, poplavljanjem dvorišča in podobno.

Kakšne kanalete izbrati?

Za zasebne površine se recikliran kompozit oziroma izdelki za odvodnjavanje, ki so narejeni iz njega, zelo dobro obnesejo. Nudijo namreč odlično razmerje med odpornostjo, funkcionalnostjo in učinkovitim odvodnjavanjem. Pri tem lahko izbirate med različnimi modeli in variantami, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe oziroma potrebe po odvodnjavanju določene površine oziroma vse druge dejavnike.

Izbirate lahko tudi med številnimi vrstami rešetk, ki so kompatibilne s samo kanaleto, saj gre za modularen sistem, ki omogoča veliko fleksibilnost pri izbiri. Vgradnja je zelo enostavna in hitra, saj je vse že v naprej pripravljeno tako, da lahko montažo opravite tudi sami na čim hitrejši in čim lažji način.

Kakšne rešetke izbrati?

Kanalete Recyfix Standard, ki so narejene iz recikliranega kompozita, lahko kombinirate z različnimi vrstami oziroma tipi rešetk. Pri tem imate na voljo rešetke v različnim obremenitvenih razredih, odvisno od tega, za kakšno površino gre oziroma kako bo obremenjena. Poleg tega pa lahko namesto rešetk izberete tudi rego, ki je ozka in praktično neopazna. Če se odločite za rešetke, pa imate na voljo takšne iz nodularne litine, pocinkanega ali nerjavečega jekla.