Kam na odstranjevanje zobnega kamna?

Za odstranjevanje zobnega kamna poglejte TUKAJ. Za to delo lahko poskrbi vsak zobozdravnik, ki ima za to ustrezne pripomočke. Če nimate izbranega osebnega zobozdravnika ali pa so čakalne vrste pri njem prevelike, vam čiščenje zobnega kamna nudi Zobozdravstvo Sekulić, kjer vsak dan pomagajo številnim ljudem s takšnimi težavami do lepših in bolj zdravih zob. Četudi trenutno nimate težav z zobmi, lahko zaradi zobnih oblog, ki se nabirajo na njih, do težav šele pride, saj so prav slednje vzrok za različne probleme z zobmi, zato je pomembno, da jih je na zobeh čim manj. Zaradi tega je vse takšne obloge treba redno odstranjevati tako doma s pomočjo ščetke kot tudi pri zobozdravniku z naprednimi metodami, ki so zasnovane ravno v ta namen.

Ali imate na zobeh obloge?

odstranjevanje zobnega kamnaNa zobeh se vsakodnevno nabirajo različne obloge. To je tudi razlog, da moramo zobe vsak dan umivati oziroma ščetkati. Z zobno ščetko namreč obloge odstranimo. Kako bomo pri tem učinkoviti, je odvisno od tega, za kako trdovratne obloge gre, in od tehnike ščetkanja. Odstranjevanje zobnega kamna pa je potrebno takrat, ko se zobne obloge spremenijo v zobni plak oziroma kasneje v kamen. Slednjega z zobno ščetko ni mogoče očistiti, ampak ga lahko očisti le zobozdravnik.

V ta namen se lahko uporablja več metod, zato zobozdravnika pred posegom vedno vprašajte o tem, kakšno metodo bo uporabljal in kako bo potekal sam poseg. Ta sicer ne traja dolgo, zato bo opravljen v enem obisku pri zobozdravniku. Pred posegom, naj vam razloži vse o njem in uporabljeni metodi, tako da boste vedeli, kaj se dogaja v vaših ustih in kako bo poskrbljeno za vaše zobe. Vsekakor pa je z vsemi temu namenjenimi metodami možno kamen dobro in učinkovito odstraniti, pomembno pa je, da je postopek izveden strokovno.

Zakaj je treba poskrbeti za odstranjevanje zobnega kamna?

Estetsko zobozdravstvo SekulićMorda še nikoli niste bili na takšnem posegu, zato se sprašujete, ali je tak poseg sploh potreben, sploh če sicer nimate težav z zobmi in bi se zanj odločili zgolj zaradi preventive. Odstranjevanje zobnega kamna je priporočljivo iz več razlogov. Med njimi so:

  • ohranjanje zdravih zob,
  • preprečevanje nabiranja novih oblog na zobeh,
  • preprečevanje zbiranja in množenja bakterij,
  • preprečevanje slabenja obzobnih tkiv,
  • preprečevanje kariesa,
  • preprečevanje krvavenja dlesni,
  • preprečevanje parodontalne bolezni,
  • ohranjanje dobrega zadaha,
  • odstranjevanje madežev na zobeh,
  • ohranjanje lepih in belih zob.