Kakšne lastnosti ima zeolit?

Vas zanima razstrupljanje telesa? Če ste se kaj pozanimali o tej temi oziroma prebirali o različnih načinih in metodah razstrupljanja, ste zagotovo naleteli tudi na mineral zeolit. Ta mineral se namreč poleg drugih namenov uporabe lahko uporablja tudi kot eno od sredstev za razstrupljanje telesa. Kako učinkovit je, kakšne so njegove lastnosti in kako deluje, pa si lahko preberete v spodnjem članku.

Mineral, ki nase veze škodljive snovi

Zeolit je eden od mineralov, ki ga lahko najdemo tudi v naravi, sicer pa je lahko izdelan tudi sintetično. Obstaja ga namreč več različnih vrst, ki pa imajo vse eno zelo pomembno lastnosti – prav posebno strukturo, zaradi katere nase namreč zelo dobro vežejo različne snovi.

zeolit lastnosti

Zaradi tega so njegovi nameni uporabe zelo raznoliki in prav zaradi so ga začeli izdelovati tudi umetno – to njegovo pomembno lastnost, da nase zelo dobro veže različne snovi, sebi v prid namreč izkoriščajo različne industrijske panoge.

Tako se ta mineral recimo lahko uporablja kot del filtrov za vodo oziroma različnih filtrirnih sistemih. Uporablja se ga namreč lahko kot učinkovit filter različnih snovi. Med drugim pa se prav zaradi te svoje lastnosti lahko uporablja tudi za razstrupljanje telesa, pri čemer se seveda uporablja mineral naravnega izvora.

Prehranski dodatek za razstrupljanje telesa

Zeolit lahko kupite v obliki prehranskega dodatka. Pred nakupom je treba najprej preveriti, za kakšno vrsto gre, saj je od tega odvisna njegova učinkovitost. Prav tako preverite, ali prehranski dodatek vsebuje še kakšne druge snovi in katere so to, pa tudi, na kakšen način je prehranski dodatek priporočljivo jemati. Najbolj pomembno pa je, da se pred jemanjem kakršnega koli dodatka za razstrupljanje telesa ali za kakšen drug namen, o njem dobro informirate.

Kje dobiti več informacij?

Če vas zanima še več o tem posebnem in naravnem vulkanskem mineralu, je o njem precej napisanega tudi na spletni strani holistic.si. Tam boste dobili prav vse potrebne informacije o njem, prav tako pa ga lahko tam tudi naročite oziroma kupite.