Kaj je SEO optimizacija?

SEO optimizacija je metoda, ki lahko vaši spletni strani pomaga, da se med rezultati iskanja za določeno ključno besedo uvrsti na prva mesta. Bolj enostavno povedano: ko nekdo v spletni iskalnik nekaj vpiše, bo običajno kliknil na enega od prvih iskalnih rezultatov, ki se mu pojavijo na strani. Če hočete, da je med njimi tudi vaša spletna stran, je treba nujno poskrbeti za SEO.

Kaj je SEO optimizacija in katere ključne besede izbrati?

SEO optimizacija temelji na ključnih besedah, ki so povezane z vašo dejavnostjo, s tem, s čimer se ukvarjate. Ključne besede so tako lahko zelo različne in so pravzaprav lahko vse besede ali besedne zveze, ki jih uporabniki vpisujejo v spletne iskalnike. Med temi ključnimi besedami je treba izbrati takšne, ki so relevantne za vas, kar ni vedno lahka naloga. Takšnih besed je namreč lahko zelo veliko, kar pa ne pomeni, da so vse za vašo spletno stran tudi res pomembne.

optimizacija spletnih straniPrvi kriterij pri tem je, kako pogosto jih spletni uporabniki uporabijo, ko iščejo vsebine, storitve ali produkte, ki so povezani z vašo spletno stranjo. Če želite vedeti, katere ključne besede so pomembne za vas, si lahko pomagate tudi s statistiko obiska na vaši strani, kjer boste našli tudi nabor ključnih besed, s pomočjo katerih so vas uporabniki našli. Še bolj pa vam pri izbiri ustreznih ključnih besed lahko pomaga SEO strokovnjak.

SEO optimizacija za spletne strani

Če se sprašujete, kaj je SEO optimizacija, je to aktivnost namenjena prav vsem spletnim stranem. Ne glede na to, kakšno stran imate ali čemu je namenjena, je dobro, če je ta optimizirana. Pri tem pa je zelo pomembno tudi to, kako je optimizirana – le tako boste s tem dosegli rezultate, kakršne želite doseči (boljšo obiskanost vaše strani). Zato je zelo pomembno, komu zaupate to nalogo. Nikakor ni priporočljivo, da izberete najcenejšega ponudnika, ampak je veliko pametneje, če izberete nekoga, ki bo delo opravil zavzeto, profesionalno in kvalitetno. Pri tem mora poskrbeti tako za on-site kot za off-site SEO, saj je oboje vsekakor zelo pomembno za uspešnost vaše strani.