Električni radiatorji – varčna in udobna rešitev za vsak prostor

Ogrevanje na elektriko predstavljaj varčno pa tudi udobno rešitev, in to za vsak prostor. Sama postavitev tovrstnega ogrevalnega sistema ne zahteva nobenih dodatnih stroškov za inštalacijo. Lahko rečemo, da je sistem električnega ogrevanja dobrodošla rešitev tako za adaptacije kot novogradnje. Za tovrstno ogrevanje so na voljo najrazličnejši električni radiatorji pa tudi električni konvektorji in še druga električna ogrevala.

električni radiatorjiNa trgu so na voljo električni radiatorji, ki so vrhunsko pa tudi stilsko oblikovani. Ker je prvi vtis vse pomembnejši, proizvajalci pri izdelavi radiatorjem na elektriko namenjajo vse več pozornosti tudi manjšim delčkom ter detajlom. Naprave tako postajajo veliko več kot pa samo produkti za učinkovito ogrevanje. Predstavljajo pomemben del notranje opreme, hkrati pa odražajo tudi značaj uporabnikov.

Vsaka podrobnost ogrevalne naprave je premišljena in lepo oblikovana

Številni priznani proizvajalci naprav za ogrevanje predstavljajo tudi serijo vrhunsko oblikovanih električnih radiatorjev. Moderni, izjemno elegantno oblikovani dizajni se odlično ujemajo prav vsakemu moderno zasnovanemu ambientu. Sveže, trendovske barve na napravah pa v hipu pričarajo ustvarjalne kontraste, popestrijo domove in tako pri izbiri prepričajo še tako zelo zahtevnega kupca. Prav vsaka podrobnost, ki jo vključujejo električni radiatorji, je do popolnosti premišljena ter vrhunsko oblikovana.

Poleg ekstravagantnih dizajnov in izjemne funkcionalnosti vam proizvajalci električnih ogrevalnih naprav omogočajo izbiro želene barve. Električni radiatorji so tako na voljo na primer v nevtralno beli, srebrni, črni, ne nazadnje tudi v energično rdeči barvi.

Najsodobneje zasnovan radiator na elektriko

Električni radiatorji GlamoxSodobno snovani električni radiatorji zadostujejo vsem potrebam ogrevanja. Imajo povsem preprosto dostopnost tipk, lahko so opremljeni z večjimi LED zasloni, ki zagotavljajo enostavno odčitavanje ter prikaz temperature. Serijsko vgrajen elektronski termostat z dnevnim in nočnim programom za zmanjševanje temperature pa zagotavlja prihranek – tudi do 20 % porabe električne energije.

Termostat lahko prav vsako minuto meri temperaturo prostora, kamor namestite električni radiator. Naprava pri najmanjši spremembi temperature delovanje prilagodi s povečanjem ali pa zmanjšanjem gretja. Na takšen način se v vašem domu lahko ustvarja optimalna temperatura za bivanje in seveda tudi maksimalni prihranek energije.

Delovanje na osnovi naravnega kroženja zraka

Moderni električni radiatorji delujejo na principu konvekcije oziroma naravnega kroženja zraka, in to brez ventilatorja. V spodnjem delu vstopa hladen zrak, posebno zasnovan grelec večje površine ga ustrezno segreje, na zgornjem delu pa izstopa topel zrak.

Prednost omenjenega načina delovanja oziroma gretja je precej večja učinkovitost gretja pa tudi precej manjša izguba električne energije. Če takšen radiator na elektriko namestite pod okensko polico, se prepreči vdor hladnega zraka neposredno v prostor.