Najbolj varčni električni radiatorji so …

Vas zanima, kateri so najbolj varčni električni radiatorji? Odgovor na to je preprost: to so grelniki norveškega proizvajalca Glamox. Slednje je možno kupiti tudi v Sloveniji, omogočajo pa zelo nizko porabo energije ter nasploh kakovostno delovanje brez toplotnih izgub. Njihov nakup se tako več kot splača, saj bodo z njihovo pomočjo stroški ogrevanja nižji.

Zakaj je ogrevanje tako drago?

Ogrevanje bivalnih in drugih prostorov nikakor ni poceni. Obstajajo pa cenejši in dražji načini ogrevanja, zato je zelo pomembno, za kakšen način ogrevanja se odločimo. Najbolj varčni električni radiatorji so ena od možnih izbir, ki omogoča nižjo porabo energije. Ravno to, koliko energije porabi določen način ogrevanja in za kakšen energent gre, je namreč tisto, kar ogrevanje dela drago. Če hočete pri ogrevanju privarčevati, morate zato izbrati ustrezen energent, predvsem pa način gretja, ki tega energenta za ogrevanje porabi čim manj.

Kako znižati stroške ogrevanja?

Če želite znižati stroške ogrevanja, lahko vedno znižate temperaturo v prostoru ali ogrevanje celo

Električni radiatorji Glamox
Električni radiatorji Glamox

ugasnete. Vendar pa ogrevanja nimamo nameščenega zato, da ga ne bi uporabljali, ampak zato, da lahko bivamo, delamo in počnemo še marsikaj drugega v čim bolj prijetnem okolju. Nizke temperature to gotovo niso, zato mora biti za ogrevanje ustrezno poskrbljeno. Da zanj ne boste plačevali preveč, pa je že pri načrtovanju tega, kako boste ogrevali prostore, treba razmišljati tudi o stroških.

Pri tem nikar ne verjemite na besedo informacijam, ki jih preberete na internetu ali kje drugje, sploh če slednje zagovarjajo zgolj eno vrsto ogrevanja kot najboljšo in najcenejšo, temveč naredite svoje lastne izračune, ki bodo upoštevali vas in vaše potrebe. Idealnega načina ogrevanja namreč ni oziroma je za vsakogar idealni način ogrevanja nekoliko drugačen, saj ogrevamo različne prostore, smo doma različno število ur, nam ustrezajo različne notranje temperature, imamo različno izolirane stene, ravno tako pa je tudi velika razlika, ali smo v nekem prostoru večino časa v mirovanju ali pa se v njem gibljemo. Zato moramo pred načrtovanjem ogrevanja najprej razmisliti o svojih potrebah po ogrevanju, nato pa izbrati tisti način ogrevanja, ki ustreza tem potrebam in hkrati omogoča ogrevanje brez prevelikih stroškov.

Najbolj varčni električni radiatorji predstavljajo eno od takšnih možnosti. Takšna možnost za ogrevanje vsekakor ni primerna za vsakogar, a ogromno ljudi je z njo zelo zadovoljnih. Delujejo dobro in omogočajo učinkovito ogrevanje, ob tem pa porabijo manj energije kot klasični modeli električnih grelnikov. Zanje se ljudje sicer odločajo predvsem zaradi ugodne cene in nizkih stroškov montaže, a popolnoma enako omogočajo tudi najbolj varčni električni radiatorji – njihov nakup ni drag, saj je njihova cena le malce višja od klasičnih grelnikov na elektriko, in tako začetna investicija v takšen način ogrevanja nikakor ni visoka, montirate pa jih lahko kar sami – zgolj priklopiti jih morate v vtičnico. Obenem pa takšni grelniki poskrbijo tudi za zelo učinkovito izrabo energije, kar pomeni, da lahko z njimi privarčujete pri mesečnih stroških ogrevanja. Če razmišljate o tem, da bi se ogrevali na elektriko, zato ne zapravljate denarja za nizkocenovne modele z visoko porabo, ampak edino pametno izbiro predstavljajo najbolj varčni električni radiatorji.