LED lučka za nohte za domačo rabo

Bi si radi doma nalakirali nohte z gel lakom? Si želite uporabiti hibridni lak ali pa bi radi imeli nalakirane nohte s kakšnim drugim lakom, pri katerem se za utrjevanje uporablja LED lučka za nohte? Ali pa bi potrebovali tako, ki ima UV žarnice? Če si privoščite takšno lučko, boste za svoje nohte lahko poskrbele kar same doma, brez obiska kozmetičnega salona, kar pomeni, da boste na dolgi rok zagotovo privarčevale kar nekaj denarja.

Sama UV ali LED lučka za nohte je v bistvu relativno poceni, nekaj pa vas bodo stali še ostali pripomočki. Za žarnice vam ni treba skrbeti, saj imajo LED žarnice oziroma sijalke zelo dolgo življenjsko dobo in so praktično trajne. Imajo pa tudi odlično moč, kar pomeni, da boste lahko hitro utrdili lak za nohte.

Najbolje je sicer izbrati kombinirani model, ki omogoča tako utrjevanje laka z LED kot z UV svetlobo, saj vam tako ne bo treba skrbeti, da kakšne vrste laka ne bi mogli utrditi z njo. Pri nekaterih vrstah laka se namreč uporablja LED lučka za nohte, pri drugih pa UV lučka, pri kateri je sam postopek utrjevanja sicer navadno malce bolj dolgotrajen, vendar pri določenih vrstah lakov drugače pač ne gre.

Zelo pomembne so tudi druge lastnosti modela, ki ga izberete. Če boste tega uporabljali sami doma, potem zagotovo želite, da je njegova uporaba čim bolj preprosta ter ne zahteva preveč truda. Preverite, kakšne programe ima in koliko časa trajajo. Fino pa je, če se lučka tudi samodejno ugasne in prižge, saj vam to olajša delo. Poleg tega pa bodite pri nakupu pozorni predvsem na njeno moč.

Prav to je glavna razlika, po kateri se razlikujejo različni modeli med seboj. Če kje vidite kakšen model, ki je sumljivo poceni, ima najbrž tudi zelo nizko moč, kar pomeni, da bo utrjevanje laka veliko manj učinkovito. Zaradi tega se splača kupiti profesionalni model, četudi zanj odštejete nekoliko več, saj se vam bo njegov nakup vsekakor obrestoval.