Kolagen poveča elastičnost kože

Kolagen je čudežna beljakovina, ki poveča elastičnost kože na naraven način. V resnici sicer ne gre za nobeno čudežno delovanje, ampak zgolj za to, da te beljakovine po določeni starosti naše telo ni več sposobno tako aktivno proizvajati, zato mu jo začne primanjkovati. Če jo telesu nadomestimo s prehranskim dodatkom, pa lahko poskrbimo za to, da jo ima na razpolago dovolj, kar vpliva tudi na kožo. V mladosti namreč prav kolagen skrbi za to, da je naša koža elastična, prožna in napeta. Če to želimo ohraniti tudi v starosti, si tako lahko najbolj učinkovito pomagamo s prehranskim dodatkom, ki vsebuje to pomembno beljakovino.

Struktura kože se s staranjem spreminja

Lepa in zdrava kožaNaša koža se z leti spreminja. Dojenčki imajo tako popolnoma drugačno kožo kot malčki ali malo večji otroci, največje spremembe pa se na koži zagotovo zgodijo v času pubertete oziroma najstništva. Te spremembe so najbolj opazne, v resnici pa se naša koža spreminja ves čas. Gre namreč za beljakovino, ki predstavlja enega od gradnikov našega telesa. Med drugim skrbi tudi za strukturo naše kože, zato zelo vpliva na njen videz. To je tudi eden od razlogov, da je videz kože v mladosti drugačen kot v kasnejših obdobjih življenja, saj ima takrat koža drugačno strukturo.

Če želimo izboljšati njeno strukturo in s tem ohraniti njeno elastičnost in videz, pa je priporočljivo:
• piti dovolj tekočine,
• skrbeti za dovolj spanca,
• poskrbeti za redno gibanje na svežem zraku,
• se izogibati stresu,
• skrbeti za dovolj sprostitve,
• skrbeti za redno nego kože,
• skrbeti za zdravo in raznoliko prehrano,
• priskrbeti telesu kolagen s pomočjo prehranskega dodatka.

Bolj elastična koža ima manj gub

S povečanjem elastičnosti kože lahko poskrbite za manj vidnih gub. Bolj napeta koža je tudi lepša na pogled, predvsem pa je videti bolj mladostno in sijoče. Če želimo poskrbeti za njen videz, ne bo dovolj le, če jo negujemo in zanjo skrbimo od zunaj, ampak si lahko največ pomagamo z jemanjem prehranskega dodatka, ki bo za izboljšanje njene strukture in elastičnosti poskrbel od znotraj.