Kako preprečiti izpadanje las?

Gosti lasje so nekaj, kar si želi marsikdo od nas, žal pa so veliko manj pogosti kot izpadanje las, ki slednje naredi redke, zato je tudi frizura manj bujna in privlačna. Marsikaterega moškega že vnaprej skrbi predvsem plešavost, ki nekatere doleti že zelo zgodaj, druge pa veliko kasneje v življenju. Kako si pomagati v takšnih primerih in kaj lahko naredite, da takšne težave preprečite?

Preprečite plešavost!

izpadanje lasIzpadanje las in plešavost je mogoče preprečiti, če se s tem začnete ukvarjati že, ko so težave še neizrazite, se šele začenjajo ali pa jih sploh ni. Ključno pri tem je gotovo jemanje kolagena, ki pomaga bolj kot kakršni koli negovalni in drugi šamponi. Pri slednjih je treba paziti predvsem to, da so naravni in da jih ne uporabljamo v preveliki količini, saj s tem lahko stanje le še poslabšamo. Zato je pri količini negovalnih izdelkov za lase nekoliko varčevati in jih uporabljati zmerno, hkrati pa poskrbeti za izboljšanje stanja na druge načine.

Kako lahko pomaga kolagen?

Kolagen lahko močno koristi vsem, ki jim težave povzroča izpadanje las. Eden od njegovih pomembnih učinkov je namreč ta, da okrepi lasne korenine. Te tako postanejo močnejše, zaradi česar so lasje bolje ‘zasidrani’ in močnejši. Poleg tega pa kolagen spodbuja tudi njihovo rast, zato bodo ti ob rednem jemanju sčasoma postali veliko bolj gosti, kot so bili poprej. Ob enem bo vsak las s pomočjo kolagena tudi okrepljen, torej močnejši, zato bo frizura videti bujnejša.

Kakšne učinke vse ima kolagen, je sicer najbolje kar preizkusiti. Marsikdo namreč skorajda ne more verjeti vsem rezultatom, ki naj bi jih dajal kolagen, a ko ga preizkusi, vidi, da vse našteto še kako drži. Rezultati se sicer od posameznika do posameznika lahko razlikujejo, kot se razlikuje tudi čas, ki je potreben za doseganje rezultatov.

Pri nekaterih se spremembe tako začnejo kazati že po dveh ali treh tednih, drugi jih opažajo nekoliko kasneje. Vsekakor pa je priporočljivo kolagen jemati redno in vsak dan tri mesece, da vidimo, ali je od njega kaj učinka ali ne. Zato je pametno ob naročanju izbrati večje pakiranje oziroma naročiti več škatel, s čimer boste poskrbeli tudi za nižjo ceno nakupa.