UEFA Futsal EURO 2018 pokal začel popotovanje po Sloveniji

Pokal za evropskega prvaka v futsalu je prispel v Slovenijo in tako je v četrtek, 14. septembra, karavana UEFA Futsal EURO 2018 pričela svoje popotovanje po Sloveniji. Do uradnega žreba prvenstva, ki bo potekal 29. septembra na Ljubljanskem gradu, bo obiskala številne kraje po državi (med njimi vse,  ki imajo predstavnika v 1. slovenski futsal ligi), prvi dan pa se je mudila na Goriškem.

Najprej se je ustavila v Kobaridu, kjer je bil gostitelj domači prvoligaš. KMN Oplast. Učenci in učenke OŠ Simona Gregorčiča skupaj z ravnateljico, Melito Jakelj, podžupanom Markom Miklavičem in predsednikom KMN Oplast, Brankom Veliščkom, so pripravili res prisrčno dobrodošlico s prek 250 otroci, na dogodku pa ni manjkalo tudi kako znano ime iz sveta futsala, na čelu z nekdanjim reprezentantom, ki je že izkusil tudi igranje na Euru, Primožem Zorčem.

Obiščite enega izmed Trophy Tour dogodkov, naredite fotografijo in se potegujte za vstopnice UEFA Futsal EURO 2018! Sodelujte TUKAJ.

Druženja je bilo prehitro konec, saj se je ekipi že mudilo v Novo Gorico. Tam je bila v vlogi gostiteljev Futsal reprezentanca diabetikov. Za slednjo je nadvse uspešno tekmovalno poletje, saj je na DiaEuro 2017, evropskem prvenstvu diabetikov, pod vodstvom Simona Rosiča, osvojila odlično četrto mesto. Dogodek je bil prava priložnost, da se je znova zbrala »klapa«, ki je leta 2008 s KMN Gorica osvojila tudi državni naslov, na čelu z nekdanjima reprezentantoma, Slavišo Goranovićem in Alanom Pertovtom ter trenerskim tandemom domačega drugoligaša, Slavišo Božičem in Ehadom Gogo. Pridružila sta se tudi aktualni reprezentant in igralec KMN Oplast, Anže Širok, ter direktor ND Gorica, Sebastjan Komel.

Obiskovalci obeh dogodkov so se imeli možnost fotografirati s pokalom, pokramljati z gosti, ter sodelovati v nagradnih igrah, v katerih so se potegovali za žoge z motivom prvenstva, ter tudi prve darilne vstopnice (uradno bodo v prodaji novembra) za tekme UEFA Futsal EURO 2018. Karavana nadaljuje svojo pot v sredo, 20. septembra; ob 10:15 se bo ustavila na Vrhniki, ob 13:45 na Škofijah, ob 17:00 pa v Kopru. Vljudno vabljeni!

📷 FOTOGALERIJA: