Zaključni turnir: UEFA Futsal EURO 2018

Foto: UEFA Futsal EURO

Na UEFA Futsal EURO 2018, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem 2018 potekal v Ljubljani, bo nastopilo 12 reprezentanc. Z izjemo Slovenije, ki je kot gostitelj prvenstva že uvrščena na prvenstvo, bodo ostale reprezentance svoje mesto v Ljubljani iskale v kvalifikacijah.

UEFA Futsal EURO 2018: sistem tekmovanja

Na zaključni turnir – UEFA Futsal EURO 2018 – se skozi predhodne kvalifikacije uvrsti 12 ekip, ki jih žreb razporedi v 4 skupine. Ekipe po turnirskem sistemu tekmujejo za uvrstitev v četrtfinale. Vsaka posamična zmage se točkuje s tremi (3) točkami, neodločen izzid z eno (1) točko in poraz z nič (0) točkami.

Na UEFA Futsal EURO 2018 so se že uvrstile Španija, Portugalska, Italija, Rusija, Azerbajdžan, Ukrajina in Kazahstan, ki so se pridružile Sloveniji.

V četrtfinale napredujeta prvo in drugouvrščeni ekipi iz vsake skupine. V primeru enakega števila točk o potniku v četrtfinale odloča razlika v danih in prejetih zadetkih. Če je slednja enaka, se upošteva število danih zadetkov.

S četrtfinalom se pričnejo dvoboji na izpadanje, in sicer vse do tekme za tretje mesto in velikega finala. Na UEFA Futsal EURO 2018 bo vse skupaj odigranih 20 tekem.

Uvrščene reprezentance na UEFA Futsal EURO 2018

Na zaključni turnir so se skozi kvalifikacije že uvrstile:

Španija 🇪🇸
Portugalska 🇵🇹
Italija 🇮🇹
Rusija 🇷🇺
Azerbajdžan 🇦🇿
Ukrajina 🇺🇦
Kazahstan 🇰🇿

Za preostala 4 mesta pa se bodo skozi play-off potegovale reprezentance Gruzije, Madžarske, Hrvaške, Romunije, Srbije, Poljske, Češke in Francije. Vsaka reprezentanca bo odigrala tekmo doma (12. 9. 2017) in v gosteh (26. 9. 2017). Rezultati prvih tekem:

🇨🇿 Češka – Srbija 🇷🇸 3:4
🇫🇷 Francija – Hrvaška 🇭🇷 1:1
🇷🇴 Romunija – Gruzija 🇬🇪 2:2
🇭🇺 Madžarska – Poljska 🇵🇱 2:1