Trenirali, se družili, ter poprijeli tudi za kuhalnico

Za slovensko reprezentanco v futsalu je pester dan, ki ga je še dodatno popestril team-building dogodek, ko so se člani reprezentance, razdeljeni v štiri skupine, pod vodstvom kuharjev restavracije Austria Trend Hotel Ljubljana preizkusili v kuharskih sposobnostih.

Predzadnji sklop priprav so reprezentanti že dopoldne začeli s treningom na Kodeljevem v Ljubljani, popoldne pa zaigrali še na ekshibicijskem turnirju ob odprtju športne dvorane Baza v Štepanjskem naselju.

Slovenija se bo v otvoritveni tekmi UEFA Futsal EURO 2018 v Stožicah pomerila s Srbijo (torek, 30. januar, 18:00). Vstopnice si lahko zagotovite TUKAJ.

Neustrašni prvi vratar reprezentance Damir Puškar se tudi kuhanja ni ustrašil: »Se kar dobro znajdem v kuhinji. Če je žena zasedena, tudi jaz kaj skuham. Danes smo pripravljali polnozrnate testenine v paradižnikovi omaki, popečene pinjole in z mojstrom sva še malo popražila zelenjavo.« Gašper Vrhovec je priznal, da se je tokrat le prepričal, da kuhanje ni zanj, Anže Širok in Žiga Čeh (na fotografiji) pa sta bila ponosna na svoje delo pri pripravi telečjih medaljonov, ki so bili tudi na meniju predstavnikov sedme sile. »V primeru dobrega zaslužka med kariero (odvisno tudi od uspeha na UEFA Futsal EURO 2018) pa bi bilo super še investirati v kakšno restavracijo,« sta se še pošalila reprezentanta.

Zaradi klubskih obveznosti se prvih priprav v januarju niso mogli udeležiti Igor Osredkar, Nejc Hozjan in Dejan Bizjak, selektor Andrej Dobovičnik pa je na priprave vpoklical naslednje igralce: Žiga Čeh (Imola ITA), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija), Matej Fideršek (Tommy Split HRV), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Rok Mordej (FK Dobovec), Vid Sever (FC Litija), Damir Puškar (FK Dobovec), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Tilen Štendler (Maccan Prata C5 ITA), Denis Totošković (FC Litija), Teo Turk (FC Litija), Benjamin Tušar (FC Siliko Vrhnika), Gašper Vrhovec (FC Litija).

Reprezentanco do četrtka čakajo priprave v Podčetrtku.

📷 Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj: