Slavnostni žreb skupin UEFA Futsal EURO 2018

Na Ljubljanskem gradu bo jutri (petek, 29. 9.) ob 12. uri potekal žreb skupin za UEFA Futsal EURO 2018, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem 2018 potekal v Ljubljani. Na dogodku bosta prisotna tudi g. Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, in Tina Maze, ena najboljših alpskih smučark vseh časov.

Slavnostni žreb skupin, na katerem bo med drugim slovenska futsal reprezentanca dobila tekmece za enega najpomembnejših športnih dogodkov v Sloveniji v letu 2018, bo mogoče v neposrednem prenosu  spremljati na spletni strani Evropske nogometne zveze (UEFA). Prisotni bodo vodilni predstavniki UEFA, Nogometne zveze Slovenije, Mestne občine Ljubljana ter predstavniki dvanajsterice uvrščenih reprezentanc na zaključni turnir.

Še posebej veseli dejstvo, da bo na dogodku s prvim službenim obiskom v Sloveniji, odkar je prevzel funkcijo predsednika UEFA, tudi g. Aleksander Čeferin, pri žrebu pa bo sodelovala tudi slovenska športna ikona Tina Maze.

Na žrebu bosta prisotna tudi g. Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, in Tina Maze, ena najboljših alpskih smučark vseh časov.

Postopek žreba

Dvanajst reprezentanc bo razporejenih v tri bobne, žreb pa bo določil štiri (4) skupine s po tremi (3) ekipami. V četrtfinale napredujeta prvo in drugouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

S četrtfinalom se začnejo dvoboji na izpadanje, in sicer vse do tekme za tretje mesto in velikega finala, ki se bo v ljubljanski Areni Stožice odvil 10. februarja 2018. Na UEFA Futsal EURO 2018 bo vse skupaj odigranih 20 tekem.

UEFA Futsal EURO 2018: žreb skupin

1. boben: Slovenija, Španija, Rusija, Portugalska
2. boben: Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan
3. boben: Srbija, Romunija, Poljska, Francija

UEFA Futsal EURO 2018: sodelujoče reprezentance

Španija 

Portugalska 

Italija 

Rusija 

Azerbajdžan 

Ukrajina 

Kazahstan 

Srbija

Francija 

Romunija  

Poljska