Futsal v Ljubljani dobil Bazo

Nogometna reprezentanta Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta ob sodelovanju z Mestno občino Ljubljana v Štepanjskem naselju skupaj s Sašem Abrićem postavila športno dvorano Baza, ki bo v bližnji prihodnosti neposredno povezana tudi z največjim športnim tekmovanjem v Sloveniji v tem letu, UEFA Futsal EURO 2018.

Ob vseh aktivnostih, ki jih bo novi športni objekt ponujal v prihodnosti, bo med UEFA Futsal EURO služil kot trening dvorana in »pripravljalna baza« slovenske ter drugih futsal reprezentanc.

Kot je pojasnil direktor UEFA Futsal EURO 2018 Aleks Štolfa, je to objekt, ki bo najbolj obremenjen med evropskim prvenstvom. »Objekt bo glavna dvorana za trening. Imamo še dve manjši, tale pa je glavna in bo vseskozi zasedena s treningi reprezentanc. Ko smo začeli delati naš projekt, še nismo vedeli za to dvorano. Potem smo slišali, da reprezentanta gradita to dvorano, in smo se povezali,« je opisal stično točko med Bazo in Futsal Eurom.

Težava je bila le ta, da so imeli malo časa oziroma so bili roki zelo tesni. »Morali smo imeti zaupanje v to, da bo dvorana končana. Uefi smo morali dokazovati, kako napreduje in niso bili samo na enem obisku … ko jo danes gledam, ugotavljam, da je morda celo edina futsal dvorana v Sloveniji. Mislim, da ni strahu za bodočnost, morda bo sploh težko dobiti termin,« je še dejal direktor in dodal, da imajo na igrišču v Bazi osnovne črte zarisane za futsal, kar je v podobnih objektih redkost.

Projekt je bil uresničen v javno-zasebnem partnerstvu med Mestno občino Ljubljana in družbo Trigemini. »Zahvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k nastanku tega projekta. Baza je na nek način zahvala skupnosti, želimo ustvariti enake možnosti za naslednje generacije. Zahvala gre tudi MOL in županu Zoranu Jankoviću. Naša vizija je, da ta center postane središče, kjer bodo mladi naredili prve korake, na voljo pa bo tudi profesionalnim športnikom. Želimo, da Baza postane kraj, kjer lahko vsak najde nekaj zase,« je na odprtju dvorane dejal Boštjan Cesar.

Gašper Vrhovec v ekipi med drugim z Boštjanom Cesarjem, Bojanom Jokićem, Josipom Iličićem, županom Zoranom Jankovićem.

Dober vtis je dvorana pustila tudi na slovenske futsal reprezentante. Kristjan Čujec: »Prvi vtisi so super. Nova dvorana, parket je pravi. Mislim, da so pogoji izpolnjeni. Tudi razdalja do hotela ni prevelika.« In Rok Mordej: »Super, da smo se družili z nekdanjimi ter sedanjimi reprezentanti in novinarji. Upam, da se bo tukaj koval tudi naš uspeh na prvenstvu. Vsak nov športni objekt je velika pridobitev za mesto. Vsa čast Cesarju in Jokiću za izpeljavo projekta. Želim si, da bi se čim več otrok začelo ukvarjati s športom in da ustvarimo čim več novih reprezentantov.«

Slovenska reprezentanca, v kateri zaradi klubskih obveznosti ni Igorja Osredkarja, Nejca Hozjana in Dejana Bizjaka, je do 11. januarja na pripravah v Podčetrtku, nato bodo reprezentanti trenirali po individualnem programu in se 19. januarja znova dobili v Laškem.

📷 Nekaj utrinkov iz Baze si lahko ogledate spodaj: