Futsal praznik vseh generacij v Areni Stožice

Največja športna dvorana v Sloveniji tudi ob prostih dneh UEFA Futsal EURO 2018 ni samevala. Posebej za UEFA Futsal EURO 2018 pripravljeno podlago je 7. februarja na »grassroots« dnevu preizkusilo 160 otrok, dekleta z Gimnazije Šiška, članice slovenske ženske futsal selekcije, reprezentanci Slovenije iz let 1995 in 2003, policisti (ekipi policijskih postaj Brežic in Celja) ter nogometaši Specialne olimpijade Slovenije.

Futsal izboljšuje življenje

»Nasmehi na obrazih in zadovoljstvo sodelujočih je največja nagrada za celo ekipo, ki je dolgo in predano pripravljala dogodek. K sodelovanju smo povabili vse, kakorkole povezane s futsalom, da so se lahko preizkusili na uradni podlagi, ki jo uporabljajo igralci na evropskem prvenstvu. S sloganoma Nogomet za vse in Moja igra Moje življenje ponujamo možnost za aktivno preživljanje prostega časa tudi marginalnim skupinam. Futsal pa tako postaja igra, ki izobražuje, razvija in socializira – izboljšuje življenje. UEFA Futsal EURO 2018 je idealna priložnost, da Nogometna zveza Slovenije vnovič opozori na zdrav življenjski slog, h kateremu pripomoreta rekreacija in vrhunski šport,« je po koncu praznika futsala povedal Rajko Korent, koordinator dogodka.

Spoštovanje Osredkarja in občudovanje Ricardinha

Prvi so na ponosno na teren stopili najmlajši. Izmenjaje so igrale U13 ekipe Olimpije, Litije, Extrema, Meteorplasta, Dobrepolja, Sevnica ter Ribnice – Kočevja. »Evropsko prvenstvo v futsalu je enkratna zgodba za Slovenijo in naš futsal. S takim dogodkom bomo dvignili futsal na višjo raven,« je povedal Hajro Rizvić iz KMN Olimpija, ki ob tem spomni, da so morda sploh prvi klub v Sloveniji, ki združuje futsal in nogomet, zato na tem mestu poziva vse konkurente, da bi jim sledili. »Hodim na tekme v Stožice, futsal je hitra igra, všeč mi je. Lepo je bilo igrati na tem terenu,« je bil nad preizkusom dvorane navdušen Mateo Aćimović»Moj najljubši igralec je Igor Osredkar, ker se vedno tako trudi in da vse od sebe,« pa je dodal Adriano Rizvić. »Ricardinho je najboljši. Ni mi jasno, kako si uspe domisliti vse trike,« navdušenja nad futsalom ne skriva Jakob Virag (KMN Meteorplast).

Ženski reprezentančni in moški veteranski futsal

Bogato znanje so pokazale tudi igralke z Gimnazije Šiške, na dogajanje v Ženski futsal ligi so spomnile igralke klubov Siliko Nova Panorama in ŽNK Cerkvenjak, za njimi pa se je predstavila tudi novoustanovljena ženska futsal selekcija, ki jo vodi trener Dejan Kramberger. »Žal se nismo zbrale v popolni postavi. A tiste, ki smo prišle, smo zelo uživale. Ponosne smo, ker smo bile del tega spektakla. Želim pa si, da bi tale super promocija futsala pomagala, da se najde še kak futsal klub za našo Žensko futsal ligo,« je povedala Mateja Arnuš, ŽNK Cerkvenjak.

Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s prvim selektorjem Dušanom Razborškom minulo soboto v Stožicah zbrala več kot 100 nekdanjih reprezentantov, ki so si ogledali Stožice in nato spremljali tekmo Slovenije in Italije. Tokrat sta se na parketu v Areni Stožice med seboj pomerili prva slovenska futsal reprezentanca iz leta 1995 in ekipa, ki je leta 2003 prvič nastopila na evropskem prvenstvu v Italiji. »Lepo je bilo spet videti vse te fante na delu. Ko sem sam začenjal, so bili že v reprezentanci. Nekateri so bili celo moji vzorniki. Še enkrat iskrena hvala Dušanu Razboršku, da nas je spet zbral,« je bil medsebojne tekme generacij vesel ambasador evropskega prvenstva Mile Simeunovič.

Prav veliko ljudi, vpletenih v slovenski futsal, na jutrišnjem velikem finalu med Portugalsko in Španijo ne bo manjkalo. Nekaj vstopnic za zaključni spektakel UEFA Futsal EURO 2018 je še na voljo. Ob 18:00 tekma za 3. mesto med Rusijo in Kazahstanom ter ob 20:45 veliki finale med Portugalsko in Španijo.📷 FOTOGALERIJA: